Sari la conținut

Febra Pokemon Go a ajuns până la comisarii europeni

Mai mulți oficiali UE au recunoscut că se joacă Pokemon Go, dar au insistat că fac acest lucru doar acasă. Însă, un comisar european, vicepreședintele proiectului pentru crearea unei piețe digitale unice europene și fost premier al Estoniei, Andru Ansip, a recunoscut public că se joacă Pokemon Go, inclusiv când este la muncă.


Mesajele pe Twitter postate de comisar au atras comentarii contradictorii, care arată cât de divizate sunt părerile cetățenilor despre acest joc.

Mai mulți comisari europeni au postat fotografii pe rețelele de socializare cu pokemonii descoperiți în birourile lor, în timp ce alții s-au plâns de setările de confidențialitate ale Pokemon Go. Cei care vor să joace acest joc trebuie să se înregistreze cu profilul de Google.

Alții, inclusiv mai mulți membri ai departamentului pentru piața unică digitală, s-au plâns că nu sunt destui pokemoni în sediul în care lucrează. 

Spre deosebire de alte instituții ale Uniunii Europene din Bruxelles, Comisia Europeană a fost inclusă în jocul Pokemon Go și a devenit o sală de antrenament pentru pokemoni. În această sală, cei care se joacă Pokemon Go își pot antrena pokemonii să se lupte cu alți pokemoni din echipe inamice.

Potrivit activității din această săptămână, jucători foarte buni își antrenează pokemonii la Comisia Europeană, care a devenit o sală de antrenament de nivelul opt. Alte săli de antrenament din Bruxelles au doar nivelul trei.

Succesul sălii de antrenament a fost doar temporar, notează Wall Street Journal, deoarece pe măsură ce toți mai mulți comisari intră în concediu, nivelul sălii de antrenament a scăzut la doi.