Google va lansa în octombrie două noi smartphone-uri

Data publicării:
Google Holds Press Event Announcing New Products
Foto: Gulliver/GettyImages

Pixel este numele cu care Google va înlocui brandul Nexus şi sub care îşi va lansa viitoarele smartphone-uri şi tablete cu Android.

Google Holds Press Event Announcing New Products
Foto: Gulliver/GettyImages

Conform unor surse apropiate companiei, Google îşi va prezenta oficial noile smartphone-uri în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 4 octombrie. Nu se cunoşte deocamdată locul exact, dar se ştie faptul că, la fel ca în anii trecuţi, va fi un aşa-numit eveniment hardware, ce se va concentra pe produse noi, notează News.ro.

În centrul atenţiei vor fi, din nou, smartphone-urile. Doar că Google este pe punctul de a renunţa la brandul Nexus, cel care i-a făcut celebre atât smartphone-urile, cât şi tabletele. În schimb, va opta pentru numele Pixel.

Brandul Pixel nu este la prima apariţie. A fost folosit deja anul trecut, când s-a lansat Pixel C, o tabletă dezvoltată şi comercializată de Google.

Se pare că noile smartphone-uri Google care vor fi prezentate la începutul lunii octombrie se vor numi Pixel şi Pixel XL. Singurele detalii care sunt cunoscute despre acestea sunt dimensiunile ecranelor. Pixel va avea un ecran de 5 inch, în timp Pixel XL îşi va respecta numele şi va oferi un ecran de 5,5 inch.

Este un mic pas înapoi din partea Google în ceea ce priveşte dimensiunile. Smartphone-urile de anul trecut aveau fiecare câte 0,2 inch în plus, Google părând să realizeze că a mers prea departe şi că 5,5 inch este o dimensiune suficient de mare pentru ecranul unui telefon.

Smartphone-urile din noua serie Pixel nu vor fi singurele produse pe care Google le va prezenta în cadrul evenimentului din octombrie. Alături de acestea vom vedea o nouă versiune a popularului stick de video streaming wireless, Chromecast. Numele vehiculat este Chromecast Ultra, iar principala noutate va fi suportul pentru formatul video 4K.

Cu aceeaşi ocazie, Google ar mai putea prezenta o cască pentru propria platformă de realitate virtuală, Daydream VR şi va oferi noi informaţii despre asistentul virtual bazat pe inteligenţa artificială, Google Home.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri