„Inception” ar putea deveni realitate. Dispozitivul care ne va ajuta să visăm conștient

Data publicării:
somn bratara vis

Mai ţineţi minte filmul "Inception", în care Leonardo diCaprio se plimba în vis ca prin realitate? Ei bine, suntem aproape de a experiementa şi noi acelaşi lucru. O echipă de antreprenori şi ingineri elveţieni a creat o brăţară care i-ar ajuta pe utilizatori să aibă vise conştiente.

InstaDreamer este o brăţară dezvoltată de un startup elveţian, lansată pe platforma Kickstarter.

Brăţara este dotată cu senzori şi tehnologie VibraSmart, care produc vibraţii subtile. Brăţara vibrează pe parcursul zilei pentru a-l face atent pe utilizator. Frecvenţa vibraţiilor brăţării este stabilită de cel care o poartă.

Vibraţiile constante produc o formă de condiţionare pavloviană.

Senzorii brăţării detectează fazele somnului şi trezesc utilizatorul în starea de REM (rapid eye movement sau mișcarea rapidă a ochilor, faza somnului în care se produc cele mai numeroase și cele mai intense vise). Astfel, când va vibra în timpul nopţii, utilizatorul se va trezi din instinct şi va descoperi că visează.

Dezvoltatorii spun că, în acest fel, visele vor putea fi controlate în mod conştient. În vis, utilizatorii vor putea experimenta orice îşi doresc şi vor putea să îşi depăşească limitele.

InstaDreamer urmăreşte bioritmul utilizatorului şi îl trezeşte la momentul potrivit pentru a se simţi odihnit.

Brăţara care produce vise conştiente ar urma să fie lansată anul viitor, în luna februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri