Sari la conținut

iPhone are o tastatură secretă pe care nu ai voie să o folosești

tastatura iphone o mana

În ultimii ani ecranele telefoanelor au devenit tot mai mari și au transformat ideea tastaturii pentro o mână dintr-o glumă în necesitate. Cei de la Microsoft au un mod cu o singură mână pentru tastatură, la fel și Google. Și cei de la Apple au văzut beneficiul unei tastaturi cu o singură mână, însă nu își lasă clienții să o folosească.

Potrivit The Verge Steve Troughton-Smith, un programator american, a descoperit codul pentru tastatura cu o singură mână în Apple iOS Simulator (program care permite testarea iOS și altor aplicații pe alte dispozitive). Potrivit acestuia tastatura este acolo de la apariție sistemului de operare iOS 8. Aceasta poate fi activată prin swipe dinspre stânga spre dreapta sau invers și redirecționează tastele de pe partea opusă, adăugând butoane mari și funcțiile de copiere lipire.

Puteți vedea tastatura în acțiune în videoclipul de mai sus.

Americanul a mers chiar mai departe. A creat un cod prin care utilizatorii de telefoane iPhone decodate pot accesa tastatura cu o mână. Rămâne de văzut dacă și cei de la Apple vor face în curând disponibilă această caracteristică pentru toți utilizatorii.