Locuințe controlate cu telefonul

Data publicării:
casa

Românii sunt din ce în ce mai interesaţi de casele care îşi pot produce singure energie, spun dezvoltatorii imobiliari. De aceea, şi ofertele sunt tot mai numeroase. Este drept, o asemenea locuinţă este mai scumpă decât una clasică, dar cei care cumpără îşi pot recupera investiţia în câţiva ani.

Casele inteligente îşi produc singure energia. Sunt dotate cu panouri fotovoltaice, pompe de căldură şi panouri solare. Pe termen lung, investiţia se recuperează spun experţii.

-Sunt foarte rentabile, se susțin singure.

-Chiar mă interesează pentru că reduc semnificativ costurile mentenanței.

-Riscant pentru că e doar la început, dar e binevenită inovația.

-Ținând că costul este foarte mare la utilitățile de zi cu zi, sunt foarte bune.

Alex Skouras, managing partner: Se reduce 90% din eficienţa energetică şi din consumul de energie. Economiile pe care le vor face oamenii sunt uriaşe. Ne referim la cei care locuiesc 25-30 de ani într-o casă, aceştia salvează până la 70.000 de euro deoarece casa consumă mai puţin şi taxele locale sunt mai mici.

Iar, pentru a le uşura viaţa şi mai mult viitorilor locatari, majoritatea funcţiilor acestor case pot fi controlate de pe telefon sau tableta.

Mihai Anghel, manager: Toată casa e tehnologizată și inteligentă, toate acțiunile se pot controla de pe telefon sau tabletă, asta însemnând și încălzirea, climatizarea, ventilația, astea fiind integrate cu sistemul de supraveghere video al compexului.

Pentru o casă de aproape 200 de metri pătraţi românii plătesc in jur de 320.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri