Noul Huawei MateBook 14 cu procesor Intel® Core™: Un laptop perfect atât la muncă dar şi la joacă

Data publicării:
HUAWEI MateBook 14_v2 Articol susţinut de HUAWEI
Laptopul HUAWEI MateBook 14. Foto: Huawei România

Laptopul a devenit unul dintre reperele culturale inconfundabile ale lumii moderne. E deja comun cu instrumentarul standard din orice spaţiu de birouri, dar îl putem întâlni în orice rucsac sau bagaj al unui călător grăbit în drum spre gară ori aeroport. În cafenele, este deja un personaj la fel de banal precum tacâmurile ori paharele de băutură lângă care îşi face, tot mai uşor, loc, alături de un client mereu pe fugă. În marea familie a calculatoarelor portabile, noul HUAWEI MateBook 14, cu procesor Intel® Core™, iese în evidenţă ca un laptop pursânge, special conceput pentru deplasare, ideal pentru evadări cotidiene ori călătorii de afaceri.

HUAWEI Matebook 14 este astfel mai mult decât un simplu „laptop de ţinut în braţe”. Este practic, funcţional şi extrem de compact - doar 15,9 milimetri grosime. Şi e uşor. Atât de uşor, încât, la cele 1,49 kilograme ale sale, nu e exclus să verifici rucsacul pentru a te asigura că îl ai cu tine.

În plus, HUAWEI MateBook 14 acceptă până la 16 GB de memorie RAM dual-channel și 512 GB NVMe PCIe SSD, astfel încât utilizatorii să poată gestiona sarcinile și să stocheze mai rapid datele.

Ecranul multi-touch de înaltă precizie permite o interfață complet intuitivă între utilizator și HUAWEI MateBook 14. La fel ca pe telefon, utilizatorul poate selecta, mări și derula, cu ajutorul degetelor.

Un laptop cu adevărat „cool”

Laptopul este alimentat de un procesor Intel® Core™ din a 11-a generație pentru a asigura performanțe puternice într-o carcasă ușoară. Construite pe procesul avansat de 10 nm SuperFin, noile procesoare sunt asociate cu memoria DDR4 dual-channel de până la 16 GB și unitatea SSD PCIe de mare viteză de 512 GB pentru a susține performanțe rapide și stabile astfel încât utilizatorii să își exprime pe deplin creativitatea, indiferent că este vorba despre multitasking sau gestionează sarcini grele de calcul. 

De asemenea, HUAWEI MateBook 14 este dotat cu ventilatoare duble HUAWEI Shark din aripioare și conducte de căldură duble cu diametrul de 6 mm și 8 mm pentru disiparea căldurii, oferind în același timp suport Wi-Fi 6 pentru a oferi performanțe puternice.

Laptopul include două porturi USB 3.2 Gen1, un port USB-C universal, un port auxiliar de 3,5 mm și un port HDMI.

Bateria are capacitate nominală de 56 Wh şi poate suporta 11 ore de redare continuă video locală 1080P.

Împreună cu tehnologia Huawei Intelligent Power Saving, o încărcare rapidă de 15 minute permite utilizatorului să se ocupe de sarcinile zilnice de productivitate timp de două ore şi jumătate.  Adaptorul este mic, portabil şi cântăreşte doar 160 de grame.

Alte inovaţii includ butonul de alimentare cu amprentă digitală pentru autentificare rapidă sau tastatura cu iluminare din spate, cu trei niveluri de iluminare, ușor de utilizat.

Făcut pentru performanţă. Inclusiv în cazul distracţiei 

Şi, dacă de ceva vreme, „munca la calculator” a fost înlocuită cu „munca la laptop”, pe lângă faptul că e perfect adaptat pentru muncă şi productivitate, noul produs de la Huawei e, în acelaşi timp, perfect compatibil cu distracţia şi anumite jocuri pe calculator (cum încă le mai spun mulţi dintre noi).

Astfel, HUAWEI MateBook 14 include astfel o tehnologie audio de top, care oferă utilizatorului un efect de sunet surround uimitor, cu difuzor dual de 2W, asigurând în același timp distorsiunea audio la minimum.

Ecranul FullView vine la pachet cu o rezoluție 2K. Graţie raportului ecran-corp de 90% și a raportului de aspect 3:2, imaginile sunt redate cu detalii precise și vii datorită gamei de culori 100% sRGB. Mai mult, cu pâlpâirea eliminată și lumina albastră redusă, privirea ta va fi fresh chiar și după ore lungi de utilizare. Sau de jucat jocuri video.

Procesorul SuperFin avansat de 10 nm sporește performanța multi-core cu până la 29%. Grafica integrată Iris® Xe permite o experiență mai fluidă, chiar și atunci când lucrezi în paralel la mai multe proiecte.

De asemenea, laptopul este testat într-un mediu extrem de 40°C și 90% RH pentru a ne asigura că încă funcționează după 960 de ore, aceste date fiind semnificativ mai ridicate decât cele testate în mod normal în industrie. Astfel, putem spune că HUAWEI MateBook 14 se remarcă față de concurență prin durabilitate și stabilitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri