(P) Cele mai tari televizoare de la CES 2020

Data actualizării: Data publicării:
televizoare CES 2020
FOTO: Guliver/ Getty Images

Cel mai mare show de tehnologie din lume, CES 2020 adună toate punctele de interes din lumea gadgeturilor - totul de la televizoare 8K, mașini care se conduc singure, laptopuri de ultimă oră și roboți.

Probabil vă întrebați: ce a fost anunțat la CES 2020? Care sunt gadgeturile pe care le veți putea cumpăra în acest an (unele disponibile chiar acum) și modele conceptuale care nu vor fi disponibile timp de 10 și, în câteva cazuri extraordinare, chiar 20 de ani.

CES este fereastra ta către viitor. Standurile includ producători precum Samsung și LG, care au dezvăluit câteva televizoare spectaculoase, în timp ce Canon s-a depășit cu ultimul său DSLR pentru specialiști. Dell a surprins cu concepte interesante în formă de OZN, iar Sony a prezentat chiar și o mașină, la nivel de concept.

A fost un an plin de idei inovative - Samsung a prezentat o minge, roboții sunt în continuare la mare căutare, cu niveluri tot mai mari de sofisticare, iar produsele audio continuă să crească în putere și performanță.

Însă în fiecare an, cei mai mari producători de ecrane din lume își debutează cele mai noi și mai mari modele de televizoare la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, iar ediția 2020 a deținut modele de televizoare impresionante de la Samsung, LG, Sony, Vizio, TCL și multe altele.

Iată care sunt sunt cele mai interesante televizoare de care trebuie să țineți cont anul acesta.

TV Samsung Q950TS 8K QLED (sfârșitul anului 2020)

Având un design uimitor și un panou QLED luminos de 8K, Samsung Q950TS ar putea fi televizorul premium al anului 2020.

Superbele televizoare 8K sunt o prezență obișnuită la CES, dar noul Q950TS de la Samsung a reușit să iasă în evidență de mulțime datorită unui element cheie în design - este un design practic, fără ramă. Da, ramele din jurul ecranelor TV sunt deja destul de subțiri și discrete pe o mulțime de modele cu afișaje de înaltă performanță, dar cel mai recent design Samsung este primul care într-adevăr perfecționează mult doritul design fără ramă, râvnit de cumpărătorii premium.

Cu un raport impresionant de screen-to-body de aproape 99%, modelul Q950TS oferă un televizor care este aproape cât tot ecranul. De la o distanță medie de vizionare, acest lucru face să pară ca și cum imaginea televizorului se va revărsa aproape până la marginile panoului pentru un efect „infinity” uimitor. Dacă acest lucru nu e suficient pentru amatorii designului minimalist, televizorul prezintă și un profil incredibil de subțire, ce măsoara doar 15 milimetri.

Cu toate acestea, designul unui televizor nu iese în evidență atât de mult dacă acesta nu are o calitate excelentă a imaginii. Din fericire, modelul Q950TS este un concurent puternic și în acest departament.

Panoul LCD QLED de 8K oferă una dintre cele mai strălucitoare performanțe de imagine pe care le-am văzut vreodată pe un televizor de consum, asigurând redarea HDR aproape de nivelul de referință.

Dincolo de imagine, Q950TS include, de asemenea, un sistem audio unic, cu drivere încorporate în partea superioară, laterală, inferioară și din spate a televizorului. Capabilitățile TV inteligente sunt de asemenea foarte avansate, inclusiv suport pentru modurile AI video și audio speciale, care pot adapta sunetul și imaginea în funcție de caracteristicile camerei tale.

Deși va trebui să așteptăm un pic pentru vizionarea video-urilor reale de 8K, actualizarea avansată a televizorului se asigură că toate videoclipurile dvs. 4K și Full HD vor arăta excelent. Samsung nu a anunțat încă cât va costa Q950TS când se va lansa la sfârșitul acestui an. Modelele vor fi disponibile pe dimensiunile de 165, 190 și 215 cm.

TV Sony XBR Z8H 8K (mijlocul anului 2020)

Când vine vorba de o calitate pură a imaginii, televizorul Sony Z8H este cel mai impresionant

model 8K pe care l-am văzut la CES 2020.

Deși modelul Samsung 8K ne-a atras atenția mai mult când vine vorba de design, noul televizor Z8H 8K de la Sony ia premiul I în campionatul de înaltă calitate a imaginii. Detaliile și culorile par mai naturale și asemănătoare vieții decât în cazul modelului Samsung. Este mai voluminos și mai puțin elegant decât unele alte TV-uri premium, dar ceea ce îi lipsește din stil, compensează prin imaginea sa impresionantă.

Bazându-se pe apreciatul televizor 8K prezentat de Sony în 2019, noul model Z8H are cele mai avansate tehnologii de panou LCD ale companiei, inclusiv 8K X-Tender Dynamic Range Pro, cu întunecare locală completă. Datorită acestei funcționalități avansate, Z8H dovedește că există avantaje clare pe care LCD-urile de înaltă calitate le pot oferi prin televizoarele OLED.

Mai precis, faptul că acest model poate deveni mai luminos. De ce este atât de important? Ei bine, dincolo de faptul că sunt o alegere perfectă pentru camerele cu multă lumină ambientală, luminozitatea maximă a Z8H și intensitatea locală a nivelului de precizie permit televizorului să prezinte intensitatea HDR, mai aproape de modul în care sunt intenționate să arate atunci când sunt clasificate pe monitoarele scumpe ale coloriștilor profesioniști de la Hollywood. Cu alte cuvinte, Z8H are potențialul de a oferi o experiență cinematografică mai clară decât orice alt TV care va apărea în 2020.

Încă nu există niciun indiciu cu privire la prețurile exacte, dar, fiind cel mai avansat televizor 8K de la Sony  până acum, probabil că va veni cu un preț foarte ridicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri