(P) Ghidul complet pentru alegerea și cumpărarea unei mașini de spălat vase pentru bucătăria ta

Data actualizării: Data publicării:
digi24_masina_de_spalat_vase

Până de curând considerat un produs de lux, mașina de spălat vase cucerește bucătăriile din toată lumea și a încetat să mai fie un aparat puțin căutat și folosit.

Am pregătit un ghid de cumpărare în care vei găsi tot ce trebuie să știi atunci când alegi o mașină de spălat vase. Funcțiile, trucurile și modelele nu vor mai suna ciudat pentru tine dacă vei alege acest aparat care îți va ușura viața.

Tipuri de mașină de spălat vase

În primul rând, la fel ca în cazul frigiderului și mașinii de spălat, este esențial să se definească măsurătorile exacte disponibile pentru instalarea mașinii de spălat vase în bucătărie. Deși au evoluat semnificativ în ultimul deceniu, există trei tipuri fundamentale de mașini de spălat vase:

  • Mașină de spălat vase integrată. Aparatul este complet integrat cu restul mobilierului de bucătărie
  • Mașină de spălat vase parțial integrată. Acestea rămân cu panoul de control original la vedere
  • Mașină de spălat vase independentă . Pot fi instalate oriunde în casă, deși întotdeauna lângă o conexiune de apă

Dimensiune și capacitate

Atunci când alegi o mașină de spălat vase nouă, este esențial să evaluezi corect nevoile casei. Cumpărarea celei mai bune mașini de spălat vase nu înseamnă a lua acasă cel mai mare aparat dintre toate sau cel mai eficient, ci pe cel care se adaptează cel mai bine la circumstanțele fiecăruia. Pe scurt mașinile de spălat vase pot fi împărțite în trei grupe: mari, înguste și compacte.

În ceea ce privește capacitatea mașinii de spălat vase, trebuie să știi că, spre deosebire de frigidere sau mașini de spălat, în acest caz sunt indicate numărul de tacâmuri în loc de litri. Un tacâm este echivalent cu toate ustensilele pe care o persoană le folosește pentru un prânz complet cu trei feluri de mâncare și cafea.

  • 6 sau mai puține tacâmuri. Mașină de spălat vase compactă pentru o singură persoană și gospodării în care vasele sunt spălate rar
  • de la 7 la 11 tacâmuri. Mașină de spălat vase medie, ideală pentru familiile mici sau cu puțin spațiu în bucătărie.
  • de la 12 la 16 tacâmuri. Mașină de spălat vase mare, pentru familiile numeroase care folosesc mașina de spălat vase în mod regulat.

Nivelul de zgomot al mașinii de spălat vase

Nivelul de zgomot este unul dintre cele mai importante elemente atunci când alegi o mașină de spălat vase nouă. Producătorii sunt obligați să indice nivelul de decibeli pe care mașina de spălat vase îl atinge în timpul programului său de spălare: majoritatea modelelor sunt cuprinse între 45 și 60 de decibeli , un nivel superior începe să nu fie recomandat.

Programe de spălare a mașinii de spălat vase

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru achiziționarea unei mașini de spălat vase noi este să arunci o privire atentă asupra programelor de spălare disponibile pentru a afla exact care sunt acestea și consumul lor real de energie electrică și apă pe ciclu de spălare.

Acesta este singurul mod de a afla dacă programul „eco” sau „bio” al mașinii de spălat vase este cu adevărat eficient. Producătorii recomandă adesea aceste programe de spălare pentru a economisi bani, deoarece încălzesc apa la o temperatură mai scăzută, deși ele funcționează mai mult, estompând economiile reale cu spălarea.

Din acest motiv, se recomandă, de exemplu, să identifici mașinile de spălat vase care includ un ciclu de spălare rece pentru vasele ușor murdare și care evită funcțiile de uscare care scumpesc produsul și sunt impracticabile.

Cum se alege ciclul de spălare a mașinii de spălat vase? Cel mai indicat lucru este să reglezi ciclul - de asemenea, detergentul sau gelul - în funcție de necesități. Specialiștii consideră că cele mai economice mașini de spălat vase au un debit de apă mai mic de 12 litri pe ciclu, ceea ce reprezintă deja o economie considerabilă în comparație cu spălarea vaselor la mână, care se traduce prin aproximativ 4 litri de apă pe minut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri