(P) Noile MacBook Pro cu ecrane mini LED pot revoluționa laptopurile

Data publicării:
digi24_pexels-buro-millennial-1438081

Apple ar putea declanșa o nouă revoluție pe piața laptopurilor

Următoarele două modele de MacBook Pro - MacBook Pro de 14 inci și MacBook Pro de 16 inci (2021) - pot utiliza mini panouri LED și un chipset M1X (sau M2) mai puternic. Potrivit unor surse din industrie, lansarea sa oficială ar putea fi chiar după colț.

Respectatul analist Ming-Chi Kuo - una dintre cele mai reputate surse când vine vorba de produse Apple - consideră că implicarea Apple în producția de mini LED-uri ar putea avea un efect de undă asupra industriei, stimulând adoptarea acestei tehnologii pentru a deveni un standard industrial.

„Credem că MacBook-urile, nu iPad-urile, alimentează livrările de mini-panouri LED”, spune Kuo (după cum a raportat site-ul MacRumors). „Expedierile de MacBook nu au crescut prea mult în ultimii ani. Cu toate acestea, ne așteptăm să crească semnificativ cu 20% de la an la an, sau mai mult, în 2021 și 2022, datorită adoptării mini panourilor LED, a chip-ului Apple Silicon și unor modele total noi.”

Kuo este același analist care susține că următorul MacBook Air va veni într-o gamă de culori precum iMac 2021. De asemenea, se preconizează că va avea un mini afișaj LED.

Nu vom ști cu siguranță până la sfârșitul anului 2022, deoarece se pare că anunțurile despre produsele Macbook Pro și MacBook Air vor avea loc cândva în al treilea trimestru. Înainte, potrivit Bloomberg, există mai multe evenimente planificate pentru lansarea de noi produse din diferite linii ale familiei Apple, cum ar fi iPhone 13 și un iPad mini reproiectat.

Analiză: puțin probabil

Este de înțeles că oamenii vor mini afișaje LED în produsele Mac, din cauza atracției lucrurilor „noi și strălucitoare”. Dar poate că este necesar să privim cu scepticism faptul că această tehnologie poate deveni curând un standard industrial.

Motivul este că gama de produse Apple este adesea considerată mai mult luxoasă decât accesibilă. Persoanele care își permit de obicei un MacBook Pro sau un iPad Pro ar putea să-și permită costul adăugat al unei tehnologii de afișare scumpe. Însă un utilizator sau student tipic de Chromebook care are nevoie de un dispozitiv de lucru ieftin nu își va putea permite un astfel de cost.

De aceea, este foarte puțin probabil ca afișajele mini-LED sau OLED să devină un standard pe termen scurt, deși Kuo crede că interesul Apple pentru tehnologie va contribui la scăderea costurilor de producție și la creșterea ofertei. Nu spunem că nu se va întâmpla niciodată, dar cel puțin pentru acum este dificil.

Pe de altă parte, ecranele OLED și mini LED există de ani de zile sub formă de televizoare, produsele fiind încă extrem de scumpe. Apple are o mare influență pe piața tehnologiei, da, dar o astfel de tehnologie să devină standard în notebook-uri în câțiva ani pare încă foarte departe.

Avantajul utilizării unui mini ecran LED va fi remarcat mai ales de către utilizatorii profesioniști care doresc:

- Culori negre mai adânci

- Raport de contrast și luminozitate mai ridicate

- Eficiență energetică

Dacă nu lucrați într-un sector creativ, cum ar fi arta digitală sau editarea video, este posibil să nu obțineți multe avantaje față de ecranele LCD de astăzi.

Ecranele LCD nu vor fi pilonul de bază al industriei pentru totdeauna, dar să credem că le vom schimba pentru mini LED-uri sau OLED-uri în scurt timp pare imposibil indiferent de influența pe care Apple o are în fabricarea laptopurilor. În cele din urmă, așa cum se spune în expresia populară, „dacă ceva nu este stricat, nu-l repara”.

MacBook-urile Pro de 14 și 16 inci nu vor fi singurele noutăți Apple

În noiembrie, Apple intenționează să lanseze mult așteptatele MacBook Pro de 14 inci și 16 inci. Următoarele notebook-uri nu vor ajunge singure însă: vor fi însoțite de un nou Mac mini. Potrivit lui Mark Gurman, citat de Bloomberg, Apple intenționează să lanseze un Mac mini îmbunătățit în „următoarele câteva luni” . Acest echipament va ajunge cu chip-ul M1X, o versiune superioară chip-ului M1, cu mai multă putere și o compatibilitate mai mare.

Mac mini 2021 ar include, de asemenea, un design nou și mai multe porturi pe spate. Sursa menționată mai sus asigură faptul că Apple va oferi acest nou model ca o alternativă mai puternică și compactă pentru utilizatorii profesioniști.

Gurman nu specifică o dată exactă pentru lansarea acestui echipament. Cu toate acestea, Mac mini cu chip-ul M1X ar putea ajunge în noiembrie, alături de MacBook Pro-urile de 14 inci și 16 inci. Viitoarele laptopuri Apple vor veni și cu noua generație de procesoare Apple Silicon. Deci, este logic ca compania să parieze pe un singur eveniment pentru toate cele trei modele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri