(P) ROG Flow X16 (GV601): cel mai puternic laptop convertibil de gaming

Data actualizării: Data publicării:
GV601_poza 1

Republic of Gamers (ROG) este un nume asociat cu performanța, iar ROG Flow X16 (GV601) este un laptop de gaming convertibil subțire și ușor care reușește să ofere un nivel de performanță nemaiîntâlnit într-un șasiu de doar 19.4 mm grosime, de care te vei bucura pe deplin datorită afișajului Nebula HDR Display, un panou mini LED cu o luminozitate de 1100 de niți și care oferă 512 zone de atenuare locală.

ROG Flow X16 (GV601) reușește să fie nu doar un laptop flexibil care se poate adapta oricărei situații datorită ecranului cu balama care permite deschiderea la 360 grade și, implicit, permite utilizarea în modul laptop, cort, tabletă sau stand, ci și un laptop de gaming puternic datorită includerii celor mai noi și performante componente.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel mai puternic laptop convertibil ROG de 16 inch

Cifrele tehnice pot părea uneori plictisitoare, însă trebuie menționate în cazul laptopului ROG Flow X16 (GV601) deoarece definesc perfect nivelul de ingeniozitate necesar pentru înglobarea unor componente de ultimă generație, a procesorul AMD Ryzen 9 6900HS cu 8 nuclee și 16 fire de execuție și a plăcii video NVIDIA GeForce RTX 3070Ti dotate cu comutator MUX și un TDP maxim de 125 Watti cu Dynamic Boost într-o carcasă care cântărește doar 2.1 kg și măsoară 19.4 mm grosime.

Componentele principale nu sunt singurele care contează, așa că inginerii ASUS au folosit cele mai rapide memorii DDR5 care rulează la 4800 MHz și pot fi configurate până la 64 GB, plus SSD-uri rapide PCI-E 4.0 până la 2 TB, cu un al doilea slot liber M.2 ce poate fi extins ulterior cu încă o unitate tip NVMe.

ROG Intelligent Cooling, un sistem de răcire complet nou

Nu a fost simplu pentru inginerii ASUS să găsească o modalitate de a răci corespunzător aceste componente, motiv pentru care sistemul de răcire ROG Intelligent Cooling a fost reproiectat complet pentru a adăuga un al treilea ventilator în configurația Frost Force, împreună cu un radiator Pulsar cu 330 de lamele de cupru cu o grosime de doar 0.1 mm.

Acest al treilea ventilator reduce temperatura plăcii video cu aproximativ 7 grade. Temperatura procesorului este scăzută suplimentar cu 10 grade datorită folosirii unui compus termic din metal lichid Thermal Grizzly.

Filtre speciale de praf au fost montate pe gurile de admisie pentru a păstra curate componentele sistemului de răcire, în special ventilatoarele Arc Flow cu 84 de lamele curbate de doar 0.2 mm grosime la vârf care sunt dotate și cu 0dB Ambient Cooling, un mod de răcire complet silențios pentru momentele în care laptopul rulează sarcini ușoare.

Nebula HDR Display

Partea cea mai importantă este, probabil, ecranul Nebula HDR Display cu diagonală de 16 inch și raport de aspect 16:10. Noua tehnologie AMLED oferă panoului mini LED cu rezoluție QHD, timp de răspuns rapid de 3 ms și rată de împrospătare a imaginii la 165 Hz, o luminozitate maximă de 1100 niți care, împreună cu cele 512 zone de atenuare locală, permit atingerea unui contrast de 100.000:1 și îi aduc, astfel, certificarea VESA DisplayHDR 1000 și Dolby Vision.

Acuratețea culorilor este excepțională, Nebula HDR Display acoperind 100% din spectrul de culoare DCI-P3, fiind calibrat Pantone din fabrică. Nu doar atât, dar, fiind vorba despre un laptop convertibil, ecranul poate fi controlat tactil, fiind și protejat de Gorilla Glass 3 care îl va feri de zgârieturi.

ROG Flow X16 (GV601) este disponibil pentru a fi comandat direct din eShop ROG România.

Și încă o mențiune importantă: dacă decizi să participi și în campania Părerea ta contează, tot ce ai de făcut este să publici o scurtă recenzie de utilizare a noului tău laptop ASUS de cel puțin 200 de caractere pe una dintre platformele participante și primești în mod gratuit un an de extindere a garanției produsului tău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri