Primul robot casnic ar putea fi lansat anul viitor

Data publicării:
robot

Amazon vrea să lanseze, anul viitor, primul său robot care să joace rolul unui asistent un familiei. Un robot domestic - ce se va numi Vesta, nume ales după zeiţa protectoare a căminului din mitologia romană.

Dispozitivul, ce urmează să fie comercializat la scară largă, va avea funcţii complexe ce îi vor permite să facă multe lucruri prin casă: va fi dotat cu senzori, camere video şi softuri care îi permit să se plimbe asemenea unei maşini autonome.

Informaţia nu e confirmată de Amazon, dar Bloomberg notează faptul că au fost postate o serie de anunţuri de angajare pe posturi ce ţin de robotică în cadrul unei divizii a companiei care se ocupă cu cele mai avangardiste proiecte.

Surse susţin că proiectul Amazon va fi testat anul acesta chiar de unii angajaţi în propriile case. Cel mai cunoscut aşa-zis robot casnic de până acum este Roomba, un aspirator lansat de iRobot în 2002. Însă este o piaţă în continuă dezvoltare. Până în 2023, se estimează că aceasta va creşte până la 15 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri