Promisiuni pentru un nou taxi zburător

Data publicării:
mobi one

A apărut încă un proiect de taxi zburător. Este complet electric, poate transporta până la patru pasageri şi ar trebui să intre în producţie peste doi ani, în Statele Unite.

Mobi-One decolează şi aterizează vertical şi are patru motoare electrice montate pe aripi, despre care producătorii spun că sunt mai silenţioase decât un elicopter. Aeronava poate duce o greutate mai mare de 200 de kilograme pe o distanţă de 100 de kilometri (104 km), la o viteză de croazieră de 241 de kilometri pe oră.

Cei patru pasageri vor avea acces la internet de mare viteză. Drona poate fi folosită şi pentru misiuni de salvare sau zboruri de supraveghere sau cercetare.

Reprezentanţii companiei speră că, până în 2026, vor avea 2.500 de astfel de aeronave în cele mai mari 50 de oraşe din Statele Unite. Concurenţa este însă acerbă în acest domeniu, spre exemplu AirSpaceX se va lupta cu Uber, care a semnat recent un parteneriat cu NASA pentru un serviciu de taxiuri zburătoare și care în 2020 ar trebui să facă primele teste în Los Angeles, Dubai şi Dallas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri