RAPORT GOOGLE. Câți români utilizau un smartphone la finele anului 2016

Data publicării:
SMARTPHONE

Mai mult de jumătate dintre români (53%) foloseau un smartphone la finalul anului trecut, echivalentul unei creșteri de peste patru ori raportat la intervalul 2012 - 2016, arată rezultatele unei cercetări comandate de Google, citate de Agerpres.

smartphone telefon - GettyImages - 11 sept 15

 

 

Potrivit studiului, în România, tinerii cu vârste de sub 25 de ani utilizează cel mai mult smartphone-ul ca un asistent personal. Astfel, 91% dintre aceștia folosesc terminalul inteligent, față de 24%, în urmă cu 4 ani. În acest sens, 73% dintre cei chestionați utilizează motoare de căutare pe dispozitivul mobil, iar 79% vizitează platforme de social media, în timp ce jumătate dintre ei își verifică e-mail-ul pe smartphone.

În plus, trei sferturi dintre tineri (75%) vizionează clipuri video pe smartphone cel puțin o dată pe săptămână, ascultă muzică (66%), verifică ora (71%) sau fac poze (65%).

Tot pe plan național, 38% dintre utilizatorii de smartphone spun că accesează mai des internetul de pe telefon decât de pe computer și doar 17% dintre ei apelează preponderent la computer pentru a intra pe internet.

În același timp, la finalul anului trecut, cei mai mulți dintre români (31%) au declarat că utilizează două dispozitive inteligente, în timp ce 25% se mulțumesc cu un singur terminal, iar 15% cu trei dispozitive.

Pe de altă parte, la nivel global, adopția smartphone-urilor în rândul utilizatorilor de Internet s-a dublat în ultimii patru ani, ajungând la 70%.

Raportul Google Consumer Baromoter prezintă o concluzie a unui studiu multianual realizat în 40 de țări, printre care și România. Acest studiu documentează 5 ani de cercetare (între 2012 și 2016), în care Google și Kantar TNS au susținut peste 625.000 de interviuri cu oameni din toată lumea.

Google a fost fondat, în 1998, de Larry Page și Sergey Brin, iar de atunci compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube.

În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri