S-a inventat mănușa care poate ridica până la 40 de kg fără efort

Data publicării:
manusa

O firmă emergentă portugheză a dezvoltat o mănușă electronică ce permite ridicarea unor obiecte ce cântăresc până la 40 de kilograme fără niciun efort și care va fi disponibilă la prevânzare din august, relatează EFE, citată de Agerpres.

manusa
FOTO: cronicaviva.com.pe

Deși pe dinafară pare o mănușă normală, în interior are un ansamblu de componenți conectați la o brățară care acționează asemeni mușchilor umani și care permit utilizatorului "să țină tot felul de obiecte grele cu mâna complet relaxată", a declarat pentru EFE șeful proiectului, Filipe Quinaz.

Această invenție a 'start up-ului' Nuada este destinată atât persoanelor cu probleme de sănătate cât și celor care au nevoie de recuperare. Este de asemenea destinată celor care realizează zilnic activități ce necesită forța extremă a mâinilor.

Tehnologia se bazează în principal pe componenți cu consum energetic redus, creați pentru a suporta greutăți mari menținând totodată sensibilitatea la atingere, a declarat responsabilul proiectului. Mănușa, care poate fi produsă din materiale fine, flexibile, inteligente și personalizabile, se va vinde în toată lumea de pe o platformă online.

Potrivit lui Quinaz, ideea de a dezvolta această tehnologie a pornit de la o leziune pe care a suferit-o la mână, pe care nu a mai putut să o folosească mult timp. "Practicam jiu-jitsu și în timpul unui antrenament mi-am fracturat un os de la mână și nu am mai putut să o utilizez", așa s-a născut ideea, a declarat Filipe Quinaz care a studiat ingineria.

Mănușa electronică, proiect care a început 2014, a câștigat versiunea europeană a concursului tehnologic Microsoft Imagine Cup și a ajuns în faza finală mondială a concursului, în care se clasifică doar zece echipe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri