Samsung a început înlocuirea Galaxy Note 7 şi în România

Data publicării:
galaxy note 7 getty crop

Sucursala din România a grupului sud-coreean Samsung a anunţat, miercuri, că a început programul de înlocuire a aparatelor Galaxy Note 7, utilizatorii din România urmând să primească un nou dispozitiv mobil, în urma scandalului legat de riscul de explozie al smartphone-ului. Procesul de rechemare a smartphone-urilor afectate de problemă a demarat pe plan internaţional încă de săptămâna trecută, scrie News.ro.

galaxy note 7 getty crop

Programul de înlocuire Galaxy Note7 vine ca urmare a deciziei companiei de a opri vânzările şi livrările acestui model, după ce, în urma unei investigaţii, s-a descoperit o problemă la bateria smartphone-ului, care ar putea produce explozia dispozitivului.

Compania Samsung a promis, săptămâna trecută, că va înlocui cele 2,5 milioane de dispozitive vândute în întreaga lume.

După o serie de teste, reprezentanţii companiei sunt acum siguri că problema bateriei a fost complet rezolvată şi că noile aparate Note 7 pot fi folosite în deplină siguranţă.

Samsung a introds o serie de măsuri de securitate, printre care şi actualizarea softului, pentru utilizatorii care au primit dispozitivele Galaxy Note 7 furnizate în timpul procesului de pre-comandă.

„Samsung lansează un update de software al bateriei pentru toate dispozitivele Note7 precomandate în Europa, care va limita încărcarea bateriei la 60%. Noul software va fi disponibil începând cu 21 septembrie. Prin limitarea încărcării bateriei, Samsung intenţionează să reducă riscul incidentelor şi simultan să încurajeze utilizatorii să profite de programul de înlocuire”, se arată în comunicat.

Compania a decis şi actualizarea softului în cazul dispozitivelor noi, care nu sunt afectate de problema bateriei. În urma unei actualizări a interfeţei icon-ului bateriei, Note 7 va afişa o baterie verde în bara de notificări, în ecranul Power Off sau pe displaul Always On.

Scandalul a luat amploare la începutul acestei luni, în SUA, când mai mulţi posesori de Note 7 au acuzat izbucnirea unor incendii din cauza dispozitivului, în unele cazuri înregistrându-se pagube importante.

Samsung a anunţat oficial că va relua vânzările pentru Galaxy Note7 în data de 28 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri