Samsung ar putea vinde smartphone-uri premium recondiţionate

Data actualizării: Data publicării:

Samsung Electronics intenţionează să lanseze un program de comercializare a unor smartphone-uri premium recondiţionate, cel mai devreme de anul viitor, transmite agenția Reuters citată de News.ro.

The Samsung Experience At VidCon 2016
Foto: Gulliver/GettyImages

Compania sud-coreeană caută modalităţi de susţinere a creşterii profiturilor, după măsurile de restructurare a gamei de produse.

Pe fondul maturizării pieţei globale a smartphone-urilor, Samsung vrea să îşi maximizeze eficienţa costurilor şi să menţină marja operaţională la peste 10%.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume va recondiţiona telefoanele premium returnate companiei de utilizatorii care s-au înscris în programe de upgrade de un an, pe pieţe precum Coreea de Sud şi Statele Unite.

Samsung va revinde aceste telefoane la preţuri mai mici, potrivit unor surse. Deocamdată nu este cunoscut cât de mare va fi discount-ul pentru telefoanele recondiţionate, pe ce pieţe vor fi vândute sau cât de multe astfel de aparate ar putea fi comercializare.

Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze.

Nu este clar în ce măsură vor fi modificate telefoanele, dar acestea ar putea primi carcase sau baterii noi.

iPhone-urile Apple au o valoare de revânzare de aproximativ 69% din preţul original, după circa un an de la lansare, în timp ce aparatele Samsung din gama Galaxy sunt vândute pentru circa 51% din preţul original, pe piaţa americană, potrivit BNP Paribas.

Telefoanele recondiţionate ar putea ajuta companii ca Samsung să îşi crească prezenţa pe pieţe emergente cum este India, unde preţurile telefoanelor premium, de circa 800 de dolari, depăşesc posibilităţile majorităţii cumpărătorilor.

Apple vinde telefoane recondiţionate pe mai multe pieţe, inclusiv în SUA, dar nu publică date referitoare la vânzările acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri