Scuze de la Google, din cauza unui microfon ascuns și nespecificat. Incident similar la o companie aeriană

Data publicării:
google doodle, internet, www, world wide web, aniversari
Foto: GettyImages

Google își cere scuze pentru că a... „uitat" să le spună utilizatorilor că unul dintre sistemele sale inteligente de alarmă pentru locuințe are și un microfon ascuns.

Compania americană susține că a fost o eroare din partea sa că pe lista specificațiilor dispozitivului Nest Guard, lansat încă din 2017, nu se regăsește și microfonul.

Confruntată cu critici, Google a încercat o explicație cu care utilizatorii săi nu s-au declarat deloc mulțumiți: a spus că a montat și un microfon pe acel dispozitiv pentru eventualitatea în care, pe viitor, va face unele update-uri și va transforma sistemul de alarmă într-unul care poate funcționa pe baza comenzilor vocale. Ceea ce s-a și întâmplat, dar abia luna trecută. Chiar și așa, consumatorii insistă că ar fi trebuit informați.

Nest Guard se vinde doar în Statele Unite, deocamdată nu a fost lansat și în Europa.

Practicile Google aduc aminte de un alt incident similar de la compania aeriană Singapore Airlines, semnalat în urmă cu câteva zile.

Unul dintre pasageri a observat că pe spatele scaunului din fața sa se află o cameră minusculă. Compania a fost nevoită să recunoască faptul că, într-adevăr, a montat camere pe spatele anumitor scaune... dar, la fel, cum se scuză Google, nu le-a folosit și nici nu intenționează să le folosească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri