„Stream Ripping”, metoda de piratare care a îngrozit casele de discuri

Data publicării:
stream ripping foto les echos
Foto: Les Echos

Stream Ripping” este procesul de „extragere” sau creare a unui fișier ce poate fi ulterior descărcat și care devine apoi disponibil pentru a fi distribuit online și este modalitatea de piratare cu cea mai mare creștere, informează BBC.

stream ripping foto les echos
Foto: Les Echos

Mai multe site-uri și aplicații care folosesc „stream ripping” permit utilizatorilor să transforme melodiile de pe Spotify, videoclipurile de pe YouTube și alte materiale transmise live în fișiere permanente care pot fi stocate pe telefoane și computere. Casele de discuri susțin că „zeci sau chiar sute de milioane de piese sunt copiate ilegal și distribuite în fiecare lună prin folosirea programelor de stream ripping pentru a „fura muzică” de pe site-urile online care difuzează muzică contra cost”.

Potrivit cercetărilor efectuate de Oficiul pentru proprietate intelectuală și PRS For Music, 15% dintre adulții din Marea Britanie folosesc în mod regulat aceste servicii, dintre care 33% provin din categoriile de vârstă 16-24 ani.

Utilizarea în ansamblu a site-urilor de „stream ripping” a crescut cu 141,3% între 2014 și 2016, umbrind toate celelalte servicii ilegale de muzică. În septembrie anul trecut, aceste site-uri au fost folosite de 498.681 de ori pentru a pirata muzica în Marea Britanie. Prin comparație, serviciul de distribuire a fișierelor BitTorrent a fost utilizat de 23.567 de ori, informează BBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri