Sari la conținut

„Tatuajul temporar” care te avertizează când nu e în regulă să conduci

Un dispozitiv de monitorizare inventat de inginerii de la Universitatea din California ar putea ajuta oamenii să își măsoare rapid nivelul de alcool din sânge.

biosensor tatuaj masurare alcoolemie

Foto: Science Daily

Dispozitivul, comparabil cu un tatuaj temporar, este un biosenzor care se plasează direct pe pielea utilizatorului și funcționează prin stimularea transpirației, pe care o utilizează apoi pentru a măsura nivelul de alcool din sistemul acestuia.

Seamănă cu un tatuaj temporar, dar este de fapt un plasture/biosenzor care are încorporate mai multe componente wireless flexibile”, a declarat Seila Selimovic, directorul programului care a ajutat la dezvoltarea acestei tehnologii. „O componentă eliberează un produs chimic care stimulează transpirația pe pielea de sub plasture. O altă componentă simte schimbările în curentul electric care curge prin transpirația generată, măsoară nivelurile de alcool și le trimite la telefonul mobil al utilizatorului”.

Potrivit Engadget, cheia reală aici este că măsurarea durează doar câteva minute, nu ore”. „Măsurarea alcoolului prin intermediul transpirației a fost mai fost încercată, dar aceste tehnologii aveau nevoie de 2-3 ore pentru a oferi rezultate corecte”, a declarat Patrick Mercier, unul dintre inginerii care au lucrat la proiect. „Dispozitivul nostru trimite rezultatele către telefonul utilizatorului în doar 8 minute, făcând posibilă monitorizarea în timp real a nivelului de alcool”, a mai declarat acesta.