Telefoanele pe care WhatsApp poate fi securizat cu recunoaștere facială

Data publicării:
whatsapp

WhatsApp a adăugat suport pentru măsurile de securitate biometrice de pe iPhone, putând fi securizat în mod suplimentar prin scanarea facială sau a amprentei.

Fără vreun anunţ anterior din partea producătorului, cea mai recentă versiune de WhatsApp pentru smartphone-urile Apple a adăugat opţiunea activării securităţii biometrice, în funcţie de modelul folosit şi preferinţele fiecărui utilizator, relatează News.ro.

Modele mai vechi de iPhone pot fi securizate prin scanarea amprentei, iar utilizatorii smartphone-urilor din ultimii doi ani pot alege între scanarea amprentei şi cea facială.

Noua opţiune poate fi activată pe calea Settings - Account - Privacy - Screen Lock. După activarea acesteia, utilizatorului i se va cere să se autentifice prin metoda aleasă atunci când deschide aplicaţia.

WhatsApp va necesita autentificare biometrică chiar dacă utilizatorul a făcut acelaşi lucru în momentul în care a deblocat telefonul. Acesta este, de fapt, şi rolul noii opţiuni, care se doreşte a reprezenta un strat suplimentar de securitate.

Interacţionarea cu notificările şi răspunsul la mesaje respectiv apeluri prin intermediul WhatsApp se va putea face în continuare şi fără autentificarea biometrică, chiar dacă noua opţiune a fost activată.

Oficial, nu se ştie despre o lansare a acestei opţiuni pe Android, însă există informaţii pe surse care spun că aceasta se află în prezent în lucru şi urmează a fi introdusă printr-un update viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri