Sari la conținut

Telefon funcțional după ce a stat mai bine de un an pe fundul unui lac înghețat

Michael Guntrum, un american din Pennsylvania, și-a pierdut telefonul în martie 2015, în timp ce pescuia la copcă. La mai bine de un an distanță un alt bărbat a găsit telefonul, care încă funcționează.

pierdut

Foto: BuzzFeed

Eram cu doi prieteni la pescuit la copcă”, a declarat Guntrum pentru BuzzFeed. „La un moment dat telefonul, un iPhone 4, a alunecat și a căzut în apă”, a mai spus bărbatul.

În mod normal așa s-ar încheia povestea unui telefon pierdut, însă nu și aceasta. Lacul Kyle, în care Michael Gantrum a scăpat telefonul, a fost drenat în septembrie 2015 din cauza unor probleme la baraj. În luna octombrie a acestui an un „vânător de comori îngropate”, Daniel Kalgren, a găsit telefonul cu ajutorul unui detector de metal.

iphone scufundat1

Foto: BuzzFeed

Am luat telefonul acasă, l-am curățat și l-am pus în orez. Eram curios să văd dacă încă funcționează”, le-a declarat Kalgren celor de la BuzzFeed.

iphone scufundat

Foto: BuzzFeed

După ce a reușit să pornească telefonul bărbatul a găsit numărul proprietarului și a stabilit că îi va trimite acestuia dispozitivul prin poștă.

Povestea telefonului funcțional după mai bine de un an petrecut pe fundul unui lac înghețat a ajuns și la Apple. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că „e prima dată când primesc informații despre un asemenea eveniment” și că „poveștile despre rezistența telefoanelor lor nu încetează să uimească”.