Telefon funcțional după ce a stat mai bine de un an pe fundul unui lac înghețat

Data actualizării: Data publicării:
iphone scufundat1

Michael Guntrum, un american din Pennsylvania, și-a pierdut telefonul în martie 2015, în timp ce pescuia la copcă. La mai bine de un an distanță un alt bărbat a găsit telefonul, care încă funcționează.

pierdut
Foto: BuzzFeed

Eram cu doi prieteni la pescuit la copcă”, a declarat Guntrum pentru BuzzFeed. „La un moment dat telefonul, un iPhone 4, a alunecat și a căzut în apă”, a mai spus bărbatul.

În mod normal așa s-ar încheia povestea unui telefon pierdut, însă nu și aceasta. Lacul Kyle, în care Michael Gantrum a scăpat telefonul, a fost drenat în septembrie 2015 din cauza unor probleme la baraj. În luna octombrie a acestui an un „vânător de comori îngropate”, Daniel Kalgren, a găsit telefonul cu ajutorul unui detector de metal.

iphone scufundat1
Foto: BuzzFeed

Am luat telefonul acasă, l-am curățat și l-am pus în orez. Eram curios să văd dacă încă funcționează”, le-a declarat Kalgren celor de la BuzzFeed.

iphone scufundat
Foto: BuzzFeed

După ce a reușit să pornească telefonul bărbatul a găsit numărul proprietarului și a stabilit că îi va trimite acestuia dispozitivul prin poștă.

Povestea telefonului funcțional după mai bine de un an petrecut pe fundul unui lac înghețat a ajuns și la Apple. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că „e prima dată când primesc informații despre un asemenea eveniment” și că „poveștile despre rezistența telefoanelor lor nu încetează să uimească”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri