Un gadget inteligent a sunat la poliție pentru a opri o ceartă a proprietarilor

Data actualizării: Data publicării:
smart home gadget

Un gadget inteligent a alertat autoritățile cu privire la un presupus atac într-o locuință din New Mexico, informează ABC News. Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, după ce o ceartă dintre cei doi a fost interpretată drept comandă vocală.

Eduardo Barros locuiește cu prietena lui și cu fiica acesteia în Tijeras, la 20 de kilometri de Albuquerque. Potrivit unui reprezentant al Poliției, în timpul unei altercații acesta a folosit o armă de foc pentru a-și amenința prietena că o va ucide și, când a întrebat-o dacă „a sunat la Poliție”, difuzorul inteligent pe care îl aveau în locuință a interpretat replica drept o comandă și a alertat autoritățile.

O echipă SWAT, mai multe echipaje de Poliție și negociatori au fost trimise la fața locului și au reușit să scoată din casă atât pe femeie cât și pe fiica acesteia. „Femeia a suferit răni ușoare în urma altercației, dar nu a fost transportată la spital, în timp ce fiica ei a nu a fost vătămată”, a anunțat Felicia Romero, purtător de cuvânt al departamentului de Poliție din Bernalillo, care a răspuns apelului.

Autoritățile spun că dispozitivul inteligent a jucat un rol important în salvarea vieții femeii în incident.

Utilizarea neașteptată a acestei noi tehnologii pentru a contacta serviciile de urgență a contribuit la salvarea unei vieți. Această tehnologie uimitoare a ajutat cu siguranță la salvarea unei mame și a copilului ei dintr-o situație foarte violentă”, a declarat Manuel Gonzales, șeful departamentului de Poliție din Bernalillo.

Potrivit ABC News, prietenul agresiv a fost reținut și va fi pus sub acuzare pentru deținerea ilegală a unei și pentru violențe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri