VIDEO | Artificiile viitorului, înlocuite cu „roiuri” de mini drone

Data publicării:
artificii

Flote de mini drone dotate cu surse luminoase ar putea înlocui artificiile tradiţionale, conform declaraţiei unui reprezentant din cadrul companiei Intel, citat de Press Association.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anil Nanduri, director general al segmentului vehiculelor aeriene fără pilot al Intel şi vicepreşedinte al Grupului pentru noi tehnologii din cadrul companiei, a declarat că mini dronele „Shooting Star” pre-programate, dotate cu lumini LED colorate şi care utilizează o tehnologie specială de localizare, creează o nouă formă de artă.

În cadrul Consumer Electronic Show (CES) 2018, cel mai mare salon mondial dedicat produselor electronice pentru publicul larg, care are loc în această săptămână în Las Vegas, Statele Unite, gigantul tehnologic a trimis 250 de dispozitive care au luminat cerul în zona deasupra faimoasei fântâni din apropierea hotelului Bellagio din acest oraş.

Nanduri a declarat că Intel nu doreşte numai să demonstreze potenţialul pe care îl are tehnologia sa, ci şi faptul că aceasta oferă o nouă formă de divertisment.

„De ce un show de lumini? Acesta cuprinde două aspecte: spectacolul de lumini reprezintă o formaţie frumoasă şi o artă creativă pe cer”, a declarat el.

În plus, potrivit reprezentantului Intel, programarea dronelor astfel încât acestea să zboare împreună fără să se lovească poate fi utilă în cadrul unor operaţiuni de căutare desfăşurate pe zone întinse. „Pentru mine, este tehnologia controlului, pilotarea unui roi, a unei flote zburătoare, ceea ce nu s-a mai realizat anterior, şi faptul că mâine pot aplica aceeaşi tehnologie pentru, spre exemplu, căutare şi salvare”, a spus Nanduri.

Avansul tehnologic înseamnă, de asemenea, că se creează o oportunitate de înlocuire a artificiilor tradiţionale folosite în prezent cu o altă formă de divertisment, mai modernă. „Artificiile sunt prezente de secole. Acum acestea creează multă poluare, zgomot... Cu toţii ne bucurăm de ele, însă aceasta a fost singura modalitate de a te bucura de ceva pe cer altfel decât a fi în Norvegia şi a urmări Luminile Nordului. Ceea ce vedeţi în cadrul sistemului Shooting Star este capacitatea de a crea acea poveste. Se pot realiza forme, logo-uri sau animaţii şi se pot transforma într-o poveste, iar aceasta este o nouă formă (de artă); se poate picta pe cer, însă fără poluare. Este reutilizabilă şi sigură”, a declarat Nanduri.

„Este mai mult decât artificiile. Deoarece cu acestea nu se pot obţine forme sau logo-uri”, a reprezentantul Intel.

Intel este unul dintre numeroşi giganţi tehnologici care îşi prezintă noutăţile în cadrul CES 2018 desfăşurat pe durata a patru zile şi care, potrivit estimărilor, ar putea atrage peste 170.000 de vizitatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri