VIDEO. Prima motocicletă zburătoare din lume

Data actualizării: Data publicării:
motocicleta zburatoare

Un start-up din Rusia a lansat prototipul unui aparat de zbor cu un singur loc, care se poate conduce ca o motocicletă. Numită Scorpion – 3, motocicleta zburătoare este alimentată electric și este capabilă să ridice un singur om în aer.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Folosind un software dedicat, compania Hoversurf a reușit să limiteze autonomia și viteza aparatului de zbor pentru a asigura siguranța conducătorului. Vehiculul a fost inspirat de ramele de motociclism grele utilizate de obicei în jocuri extreme, diferența constând în faptul că Scorpion-3 are capacitatea de a „naviga prin aer, prin schimbarea altitudinii și direcției”, au explicat creatorii săi pe site-ul lor.

Chiar dacă este primul quadcopter cu echipaj uman care a fost supus unor teste, Scorpion-3 nu este singurul care a fost construit până în prezent. Dubai-ul speră că va fi în măsură să lanseze o taxiuri aeriene care se conduc singure în câteva luni iar armata americană lucrează deja la un vehicul de acest tip cu ajutorul căruia să transporte resurse către soldații aflați pe câmpurile de luptă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri