VIDEO. Samsung Galaxy S9, mai mult cameră decât telefon

Data actualizării: Data publicării:
samsung3

Samsung a dezvăluit aseară, la Barcelona, noul model Galaxy S9. Este smartphone-ul care trebuie să se bată de la egal la egal cu iPhone, aşa că este cea mai importantă lansare a anului pentru sud-coreeni.

Samsung a pus mare accent pe noile camere foto. Chiar directorul companiei a spus că smartphone-urile moderne nu mai sunt, în primul rând, telefoane, ci dispozitive de comunicare vizuală. Tot la Barcelona, Nokia a lansat un nou telefon retro, care reinterpretează un model legendar din anii '90. Iar la standul Huawei, în centrul atenţiei a fost un laptop cu o cameră antispionaj.

Telefoanele Galaxy S9 şi S9+ sunt dotate cu o aplicație ce controlează toate dispozitivele inteligente din casă şi, graţie unui senzor, poate monitoriza tensiunea arterială. Camera foto devine aproape profesională datorită diafragmei duble care face fotografiile foarte clare chiar şi pe întuneric. Iar difuzoarele de la ambele capete ale smartphoneului sunt cele mai puternice folosite de Samsung.

Dong-Jin Koh, preşedintele Samsung Electronics: „Cea mai importantă funcţie a telefonului nu este de a da apeluri. Este de a captura momentele fugare care exprimă într-o clipă ceea ce vrei să spui. Adică a face poze şi selfie-uri, a trimite emoji-uri şi a distribui videoclipuri.”

Schimbările de design sunt minime, dar Samsung vrea să ia ochii cu o nouă culoare.

Justin Denison, director de marketing: „Patru culori uimitoare: negru, gri titan, albastru coral şi nou şi unic, violet.”

Şi Nokia a furat startul la Barcelona şi a lansat o nouă gamă de telefoane, înainte de deschiderea oficială a târgului. Finlandezii joacă, în continuare, cartea retro. Dacă anul trecut au recreat celebrul 3310, anul acesta, Nokia a readus la viaţă un simbol la telefoniei anilor 90: modelul 8110.

Telefonul original a fost lansat în 1996 şi a devenit vedetă graţie apariţiei în primul film din seria Matrix. Noul dispozitiv păstrează de la terminalul de acum două decenii forma curbată şi capacul glisant care acoperă tastatura, dar aduce conectivitate 4G şi baterie care durează 25 de zile. Noul 8110 pare gândit pentru cei care sunt sătui de smartphone-urile moderne.

Juho Sarvikas, director în cadrul Nokia: „Nokia 8110 4G este o propunere unică. Ca şi mine, sunt sigur că mulţi dintre voi vor să se deconecteze din când în când. Nokia 8110 4G este un telefon perfect pentru vacanţe şi weekenduri.”

Huawei a prezentat deja ultimele noutăţi cu care a venit la târgul spaniol. Chinezii au dezvăluit în premieră primul chip 5G care respectă cele mai noi standarde pentru această tehnologie, prima tabletă din lume cu ecran curbat de sticlă şi un laptop cu o cameră anti-spionaj, care se poate ascunde în tastatură atunci când nu este folosită.

Mobile World Congress va fi deschis la Barcelona până la 1 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri