Video&Foto Imagini post-apocaliptice din California. Cerul a devenit roșu și a plouat cu cenușă: "Parcă m-am trezit pe Marte"

Data actualizării: Data publicării:
Din cauza incendiilor de vegetație, cerul a devenit roșu în California
Din cauza incendiilor de vegetație, cerul a devenit roșu în San Franciso. Foto: Profimedia Images

Imagini ca dintr-un film post-apocaliptic vin din San Francisco, Oakland și Berkeley. Din cauza incendiilor de vegetație, cerul a devenit roșu și ziua a părut un amurg continuu.

Pentru a naviga pin smogul ruginiu, șoferii au avut nevoie să folosească farurile în plină zi. Iluminatul stradal, de asemenea, a funcționat toată ziua. Localnicii au stat și ei cu becurile aprinse în case și spun că nu au mai văzut niciodată orașul în acest fel. Multe dintre imaginile din San Francisco au fost publicate pe rețelele sociale cu hashtagul "Blade Runner 2020", după cunoscutul film SF.

Norul de fum generat de incendiile de vegetație din California au condus la 25 de zile consecutive de alerte privind calitatea aerului, a declarat un oficial local. Recordul anterior a fost de 14 zile consecutive, în 2018, scrie CNN.

Foto: Zneha / Twitter
Foto: Zneha / Twitter

"Parcă m-am trezit pe Marte. E înspăimântător", a declarat o localnică, pentru CNN. „Locuiesc în zona golfului din 1988 și nu am experimentat niciodată o astfel de nenorocire”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri