Telescopul James Webb a surprins o „amprentă” în spațiu. Fenomenul cosmic are loc o dată la opt ani

Data actualizării: Data publicării:
james webb
Telescopul James Webb a surprins o „amprentă” în spațiu. Foto: NASA

Telescopul spațial James Webb a surprins un fenomen cosmic uluitor, care are loc o dată de opt ani. Imaginile arată o succesiune de inele, care se formează atunci când două stele se apropie una de alta pe orbită, potrivit Business Insider.

„Amprenta” din imagini este formată din cel puțin 17 inele concentrice de praf cosmic care emană dintr-o pereche de stele.

Fenomenul cosmic se află la peste 5.000 de ani lumină de Pământ și este cunoscut sub numele de Wolf-Rayet 140. Acest fenomen s-a produs din întâlnirea unei stele Wolf-Rayet de 10 ori mai mare decât Soarele și o stea supergigant care este de 30 de ori mai mare decât Soarele.

Potrivit NASA, inelele care dau impresia unei „amprente” se formează ori de câte ori cele două stele se apropie una de cealaltă pe orbita lor, ceea ce se întâmplă o dată la opt ani. În acel moment, vânturile stelare sunt comprimate și se transformă în praf.

Telescopul James Webb a costat 10 miliarde de dolari și a fost lansat în spaţiu în urmă cu aproximativ şapte luni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri