Jeff Bezos a dat în judecată NASA

Data actualizării: Data publicării:
jeff bezos blue origin
Miliardarul Jeff Bezos a zburat în spațiu, în cadrul primului zbor comercial al companiei Blue Origin. Foto: Profimedia Images

Blue Origin, compania aerospațială condusă de Jeff Bezos, a dat în judecată NASA, după deciziei agenției aerospațiale americane de a acorda un contract de construire a landerului lunar de 2,9 miliarde de dolari companiei SpaceX, deținute de Elon Musk.

„Această plângere contestă evaluarea inadecvată și ilegală de către NASA a ofertelor”, au transmis avocații Blue Origin, citați de CNBC.

Acțiunea depusă luni în instanță reprezintă un nou pas în încercarea Blue Originde a schimba decizia NASA de a acorda SpaceX contractul de construire a landerului lunar pe care agenția spațială americană vrea să îl folosească în misiunea sa de aselenizare care ar uma să aibă loc în anul 2024.

Plângerea Blue Origin vine la câteva săptămâni după ce Biroul de Contabilitate a guvernului american a respins o altă plângere înaintată de compania lui Bezos și a aprobat decizia NASA prin care oferă contractul companiei SpaceX.

Agenția spațială americană anunțase în luna aprilie că a acordat contractul în valoare de 2,9 miliarde de dolari SpaceX.

Blue Origin, SpaceX și o altă companie privată, Dynetics, au depus oferte pentru două contracte, însă NASA a anunțat că va oferi un singur contract din cauza bugetului redus.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri