2.0. Blackphone, telefonul anti-spionaj

Data publicării:
blackphone

Telefonul, cunoscut pentru moment sub numele de Blackphone sau telefonul negru, rulează o versiune specială de Android intitulată PrivateOS. Datorită sistemului de operare, utilizatorii pot primi telefoane securizate, pot trimite şi primi mesaje securizate şi pot transfera fişiere fără să se teamă că există cineva care îi urmăreşte. Telefonul permite şi folosirea unui VPN anonim pentru navigarea privată pe internet.

Telefonul va fi vândut fără să fie blocat în vreo reţea de telefonie mobilă. Spre deosebire însă de alte piese hardware produse de Geeksphone, acest handset va avea specificaţii de top. Toate aplicaţiile Android vor fi disponibile, însă vor fi instalate împreună cu o serie de tool-uri care se vor asigura că activitatea utilizatorului rămâne privată.

Smartphone-ul are un ecran de 4,7 inci cu rezoluţie HD, 2GB de RAM şi un procesor quad-core la 2.0Ghz. Spaţiul de stocare intern este de 16GB,iar cele două camere foto sunt de 8, respectiv 1,3MP.

Echipa Blackphone are un „pedigree" impresionant când vine vorba de protejarea informaţiilor cu caracter personal. Echipa SilentCircle a explicat care sunt mijloacele prin care informaţiile sunt securizate. Spre exemplu, conversaţiile telefonice sunt realizate ca pe Skype, folosind un username şi un cod pin din 10 cifre, astfel încât numai două persoane să aibă acces la informaţiile apelului.

Mesajele sunt criptate în interiorul telefonului folosind un cod special, în acelaşi mod în care şi tranferurile de până într-o sută de mega vor fi protejate. Telefonul vine şi cu o opţiune de auto delete, care va şterge orice mesaj, video, fotografie sua fişier de la o dată stabilită de utilizator. Terminalul are şi opţiunea de a retrage un mesaj transmis din greşeală.

Un amănunt interesant este faptul că telefonul va avea setările de securitate activate gratuit doar pentru doi ani. După doi ani, acestea vor putea fi prelungite cu 10 euro pe lună.

Telefonul poate fi cumpărat la precomandă pentru suma de 629 de dolari. El va fi disponibil pe piaţă începând din luna iunie, când va putea fi cumpărat de pe site-ul oficial al companiei, blackphone.ch.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri