2.0. Care sunt primele impresii după lansarea Samsung Galaxy S4

Data publicării:
17032013 20galaxy 20s4-55274

Din punct de vedere al designului, telefoanele sunt puţin diferite, noul model fiind puţin mai subţire. Deşi producătorii au păstrat nişte dimensiuni relativ reduse pentru noul terminal, nu au sacrificat viaţa bateriei, care este chiar mai mare decât în modelul precedent.

Samsung Galaxy S4 are un ecran cu o diagonală de 5 inci, spre deosebire de cel de 4,8 inchi de pe Galaxy S3, iar forma telefonului a fost schimbată puţin. Colţurile nu mai sunt atât de rotunjite, iar carcasa nu mai este atât de lucioasă, ceea ce este un punct bun deoarece fostul model avea tendinţa să se umple foarte repede de amprente.

Deşi este puţin mai mare, Samsung Galaxy S4 este mai uşor cu trei grame decât predecesorul său. Ecranul de pe Samsung Galaxy S3 avea o rezoluţie de 720x1280, iar pe Samsung Galaxy S4 ajunge la o rezoluţie full HD de 1080x1920 de pixeli, iar densitatea pixelilor face imaginea considerabil mai bine definită. S4 a ajuns la o densitate de 441 pixeli pe inchi. Aşadar, nu ne putem aştepta la investiţii viitoare într-o rezoluţie mai mare deoarece cam aici se opreşte cursa.

Protecţia ecranului de anul acesta este asigurată de o sticlă de tip Corning Gorilla Glass 3, mai rezistentă la şocuri şi la zgârieturi.

Pe lângă îmbunătăţirile minore în materie de construcţie şi design, camera foto este o evoluţie vizibilă. Anul trecut camera foto avea 8 megapixeli, în timp ce Samsung Galaxy S4 are o cameră de 13 megapixeli şi noi funcţii inteligente.

Nici procesorul nu a fost uitat mai ales că este atât de important pe piaţă telefoanelor Android. Anul trecut, Samsung Galaxy S3 a impresionat lumea cu un procesor Exynos Quad core la 1,4 GHz. Anul acesta, Samsung Galaxy S4 va avea în varianta internaţională un procesor Exynos 5 Octa. Acesta are opt nuclee, dar aranjate într-o nouă formulă menită să scotă cele mai bune performanțe de la terminalul corean. Astfel, Samsung Galaxy S4 are un procesor quad core la 1,6 GHz şi un quad core la 1,2 GHz. Unul este pentru procesele care cer consum mare de energie, iar unul pentru procesele tradiţionale specifice unui telefon.

În cadrul prezentării de la New York, Samsung nu a menţionat nimic de sistemul de operare şi s-a concentrat doar pe funcţiile software proprii, pe care le-a dezvoltat între timp. Anul trecut, Galaxy S3 era printre primele telefoane cu Android 4.0 IceCream Sandwich, iar anul acesta Samsung Galaxy S4 are un Android 4.2.2 Jelly Bean. Cu toate acestea, producătorul sud-coreean pare că vrea să se diferenţieze de Android şi să arate că poate fi un dezvoltator autonom de software. Compania a profitat la maximum de platforma open source de la Google. Firma sud-coreeană a echipat Samsung Galaxy S4 cu foarte multe funcţii, deşi, ce-i drept, nu foarte multe utile pentru uzul de zi cu zi.

Împreună cu telefonul cei de la Samsung au lansat şi o serie de accesorii interesante. Aici amintim husele S View Cover care permit utilizatorilor să verifice notificările fără să deschidă husa. Un alt accesoriu la modă şi demn de menţionat este încărcătorul wireless care va fi inclus în pachetul telefonului.

Samsung s-a gândit de asemenea şi la gameri. Galaxy S4 va putea fi conectat la un joystick wireless care seamănă foarte mult cu un controller de xbox.

În România, preţul dispozitivului va fi cel mai probabil similar cu Samsung Galaxy S3 şi, potrivit unor surse, Samsung Galaxy S4 pe piața românească va ajunge în luna aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri