2.0. China, o mare putere tehnologică a lumii

Data publicării:
aeroport china

China a ajuns o tara neîncăpătoare, cu un număr record al populatiei. Autorităţile investesc constant în soluţii care să reducă poluarea şi să le asigure oamenilor un stil de viaţă mai sănătos. Nu e de mirare că multe dintre companiile de tehnologie ale momentului s-au dezvoltat aici. De ce este China supranumită „Ţara Viitorului”, aflaţi duminică, de la ora 11:30, la emisiunea 2.0, prezentată de Iulia Ionescu.

China a ajuns neîncăpătoare. Potrivit ultimelor statistici, 1, 4 miliarde de oameni locuiesc acum în ţara viitorului. Beijing, Shanghai sau Guangzhou sunt unele dintre cele mai aglomerate, dar şi poluate oraşe din lume. În capitala Chinei, densitatea populaţiei a ajuns la 1300 de persoane pe kilometru pătrat, iar acum sunt în plină desfăşurare numeroase proiecte prin care autorităţile chineze şi-au propus să reducă emisiile de dioxid de carbon şi să le asigure oamenilor toate condiţiile necesare pentru un stil de viaţă mai săntos.

Vehiculele electrice sunt acum la tot pasul pe străzile din marile oraşe din China, iar de curând au fost introduse mijloace de transport în comun autonome şi în mediul rural.

Aeroportul din Beijing, o construcţie SF

Şi, dacă aveaţi impresia că navele spațiale nu au fost încă inventate, felul în care arată noul centru al aviației din capitala chineză s-ar putea să vă facă să vă schimbați părerea. Aeroportul Internațional Beijing Daxing va fi finalizat la sfârșitul acestui an și se întinde pe o suprafață de 313.000 de metri pătrați. Potrivit agențiilor de presă din China, noul aeroport va putea opera 620.000 de zboruri în fiecare an. Asta înseamnă mai bine de 100 de milioane de pasageri și aproximativ 4 milioane de tone de bagaje. Va fi cu siguranță unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume. Tocmai de aceea, sistemele de securitate vor fi extrem de bine puse la punct. În interiorul aeroportului, vor exista mii de camere care vor transmite imagini în timp real către un server central. Practic, toți pasagerii vor fi scanați facial la trecerea prin Beijing Daxing.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri