2.0 Idei de cadouri de Crăciun pentru pasionații de gadgeturi

Data publicării:
husa colorata tableta

Dacă dispuneți de un buget mic pentru cadouri, prima sugestie ar fi un pedometru. Este un cadou simpatic şi foarte versatil, pentru că poate căpăta personalitate prin culoarea aleasă sau prin complexitate. Puteţi opta pentru o varianta simplă, care va înregistra doar numărul de paşi, sau una mai complexă care îi transformă în calorii arse sau care conţine mesaje de motivare. Indiferent de varianta pe care o alegeţi, este un cadou pe care nu veţi cheltui mai mult de 30 de lei.

Tot pentru un buget redus, o husă personalizată pentru tabletă sau smartphone ar putea reprezenta un cadou grozav. Fie că vorbim despre huse funcţionale care servesc pe post de stativ sau protecţie antişoc sau că vorbim despre simple accesorii la modă, o „îmbrăcăminte” pentru gadgetul iubit va fi fără îndoială un cadou foarte bine venit și nu ar trebui să va coste mai mult de 100 de lei.

Tot la categoria accesorii pentru smartphone, funcţia de fotografiere a telefoanelor mobile este probabil cea care face cel mai mult diferenţa, iar un număr cât mai mare de magpixeli şi o calitate mai bună a pozelor este mereu un criteriu pentru cumpărători. De aceea, un set de obiective magnetice pentru camerele din smartphone-uri poate fi un cadou grozav de Crăciun.

Obiectivele variază de la wide angle-uri ce permit realizarea unor fotografii de tip fish eye până la teleobiective care apropie cu de 12 ori mai mult imaginea decât prin zoomul digital al obiectivului încorporat în telefon. În funcţie de sistemul de prindere şi calitatea lentilelor, acestea au preţuri care variază între 60 şi 200 de lei.

Dar pentru că este şi iarnă şi ştim cât de enervant este să încerci să îţi foloseşti telefonul cu mănuşi în mână sau cu mâinile îngheţate, mănuşile speciale pentru touch-screen sunt un cadou aproape obligatoriu pentru posesorii de device-uri smart. Varietatea coloristică sau stilistică de pe piaţă este redusă, însă tot aveţi câteva modele dintre care puteţi alege, iar preţurile variază între 20 şi 180 de lei.

Dar cum, de Crăciun, ne place să punem jucării sub brad, 2.0 are cel puțin două sugestii de cadouri. Prima ar fi powerball. Este o jucărie grozavă mai ales pentru bărbaţi și poate acţiona la fel de bine ca un stress ball sau un mijloc de întărire a musculaturii mâinilor. Tot la capitolul jucării pentru toate vârstele, un elicopter sau o maşinuţă teleghidată prin smartphone ar putea fi o distracţie grozavă. Cât despre preţ acesta variază între 40 şi 600 de lei. Chiar dacă nu veţi găsi un elicopter care să zboare cât de cât bine la 40 de lei, nu este nevoie nici să cheltuiţi peste 300 de lei pe un Parrot AR Drone sau o altă jucărie brand. Există numeroase variante intermediare pe piaţă care pot oferi rezultate mai mult decât satisfăcătoare atât din punct de vedere al calităţii construcţiei cât şi al performanţelor de „zbor”.

2.0 oferă și sugestii „decorative”. Există nenumărate soluţii ingenioase de design, printre care și lampa modulară tetris. Asta pentru că îmbină un joc video clasic cu un sistem jucăuş prin care orice utilizator o poate personaliza în voie şi o poate rearanja de câte ori doreşte.

Pentru gameri, un mouse special, o tastatură sau o pereche de căşti ar putea fi cadoul perfect. 2.0 a testat câteva astfel de dispozitive. Razer DeathAdder este probabil cel mai bun mouse de gaming de pe piaţă, mai ales dacă sunteţi pasionaţi de shootere. Singură problemă ar fi preţul, deoarece mouseul cost aproximativ 300 de lei. Aceaşi problemă este şi cu seria G de la Logitech care încorporează o serie de mouse-uri foarte customizabile.

Dacă urmăriţi să achiziţionaţi un mouse cu un raport excelent calitate-preţ ce se pretează gamingului, acesta ar fi Logitech S1 care încorporează un senzor cu laser şi o sensibilitate cu rezoluţie de 1000 dpi. Iar dacă sunteţi dispuşi să cheltuiţi puţin mai mult, tot din gama G de la Logitech, vechea generaţie G400 S este printre preferata gamerilor de pretutindeni. Mouse-ul integrează tehnologia Delta Zero a senzorului care permite o acurateţe sporită a mişcărilor şi merge mai departe de coordonarea simplă dintre ochi şi mână. Senzorul LED este construit în aşa manieră încât să reducă timpul de gândire necesar pentru a muta cursorul. În plus sensibilitatea mouse-ului se poate schimba în timpul jocului în funcţie de nevoi şi variază de la 200 de dpi, o valoare care se pretează momentului în care vrei să ţinteşti foarte bine cu lunetă sau 4000 de dpi. Mouse-ul costă în jur de 180 de lei.

Deşi smartphone-urile au cam eliminat nevoia device-urilor de tip mp3 sau mp4 player, există în continuare persoane care optează pentru telefoane care nu sunt smart datorită vieţii considerabil mai lungi a bateriei. De aceea, device-urile care redau muzică şi reuşesc să îşi păstreze portabilitatea și rămân relevante, mai ales dacă este să ne gândim cât spaţiu de stocare primeşti pentru mai puțin de 200 de lei. Şi chiar dacă cel mai celebru model din categoria mp3 playerelor de dimensiuni foarte mici rămâne iPod shuffle, acesta încă este puţin cam scump. Există numeroase alternative care din punct de vedere al performanţelor sunt aproape identice cu Shuffle-u însă costă cu aproape 25% mai puţin. Un exemplu este gama Phillips GoGear. Fie că optaţi pentru o versiune care redă şi clipuri mp4, precum Gogear Vibe, sau o variantă ultraportabilă precum GogearSounddot, această linie de produse se apropie cel mai mult de combinaţia dintre design şi performanţă care a făcut iPodurile faimoase. Diferenţa este de aproape 50% din preţ faţă de produsele Apple. Asta înseamnă că modelul Sounddot care are o memorie de 2Gb să coste 100 de lei.

Şi o ultimă sugestie pentru categoria de buget între 50 şi 200 de lei ar fi boxele xmini. Sunt mici, sunt colorate şi impresionant de puternice. Atât claritatea sunetului, cât şi foarta basului impresionează, iar varietatea ofertei - boxe stereo sau mono într-o multitudine de culori şi mărimi - reprezintă încă un plus. Boxele x-Mini costă între 100 şi 250.

La un buget mai mare de 200 de lei, un cadou de Crăciun ar putea fi un aparat de fotografiat compact. Indiferent de brand, aceste aparate diferă doar din punct de vedere a formei, al designului meniului şi câteva mici diferenţe de zoom sau dimensiunea ecranului LCD. În rest, majoritatea au aceaşi dimensiune de senzor de 7-8 mm şi o rezoluţie de 14-16 megapixeli.

În afară de fotografie, şi muzica este un mediu foarte atrăgător. Pentru pasionaţii de muzică electronică, un mixer audio poate fi un cadou grozav. Nu vorbim aici de echipamente profesionale, ci de device-uri pentru începători sau amatori. Un device precum IrigMix poate fi un cadou foarte bun de Crăciun. Mixerul este conceput special pentru device-uri smart cu iOS sau Android. IrigMix are două intrări stereo cu setări de gain, bass trebble şi volum şi transformă sunetul de pe device astfel încât să se audă mult mai clar şi mai bine definit. Mixerul vine echipat şi cu patru aplicaţii gratuite menite să îi ajute pe utilizatori să se acomodeze cu butoanele.

O altă idee de cadou de Crăciun pentru pasionaţii de muzică este bundle-ul Guitar Hero. Este unul dintre cele mai bine vândute jocuri video din toate timpurile şi este lansat deja în 10 iterații. Jocul de PS3 sau Xbox360, cu tot cu o chitară, costă în jur de 250 de lei.

Dacă vreţi însă să cumpăraţi un cadou pentru o persoană cu un stil mai sobru, un smartwatch ar putea fi o opţiune foarte bună. Recomandarea 2.0 ar fi să încercaţi Sony Smartwatch. Dispozitivul poate afişa informaţii despre apelurile telefonice primite, oferind posibilitatea de a accepta sau respinge telefoanele. Bineînţeles, există şi o funcţie ceas, prin care Smart Watch poate afişa ora exactă la apăsarea unui buton. Accesoriul dispune de un ecran OLED cu diagonală 1,3 inch, măsoară 7,7 mm grosime şi este compatibil cu o gamă variată de telefoane cu sistem Android. Conexiunea este asigurată prin interfaţă Bluetooth 3.0 ceea ce înseamnă viteză foarte bună de transmitere a datelor. Sony Smart Watch dispune şi de accelerometru şi funcţie de vibraţii, iar pentru un plus de stil puteţi alege dintr-o paletă de şase curele de diferite culori. Ceasul costă în jur de 450 de lei.

Un alt accesoriu pentru device-urile mobile care ar putea fi oferit drept cadou este tastatura pentru tabletă. Aceasta poate transforma foarte uşor o tabletă într-un laptop funcţional, mai ales pentru cei care folosesc tableta în combinaţie cu aplicaţii de business.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri