2.0. Lansările tehnologice ale anului

Data publicării:
apple

2018 a fost un an bun pentru tehnologie. S-au lansat telefoane mai deştepte decât ne-am fi imaginat vreodată şi gadgeturi care folosesc inteligenţa artificială pentru a ne uşura viaţa. Smartphone-urile au ajuns să concureze cu aparatele foto profesionale, iar brăţările şi ceasurile inteligente înlocuiesc antrenorii personali. Iar, pentru 2019, planurile marilor companii de tehnologie sunt şi mai ambiţioase. Ce surprize ne aşteaptă, vedem duminică, într-o ediţie specială „2.0”.

Marile companii s-au întrecut în inovaţii spectaculoase şi lansări grandioase. Samsung şi-a păstrat şi de această dată poziţia de lider în piaţa globală de telefoane mobile. Sud coreenii ne-au impresionat încă de la începutul anului cu Galaxy S9 şi S9+. Ce au adus nou cele două smartphone-uri? O cameră foto, de 12 megapixeli, complet reimaginată, cu focalizare foarte rapidă, o lentilă perfectă un ecran aproape perfect,super AMOLED şi un 3D touch pentru zona butonului HOME, integrat în ecran. Samsung ne-a surprins, însă, şi mai tare odată cu apariţia noului Note 9, un phablet cu un ecran impresionant de 6.4 inch, care a venit la pachet cu un S Pen, rezistent şi el la apă şi praf, adică certificat IP68, ca şi restul telefonului.

Samsung pregăteşte telefonul cu ecran flexibil

Rămâne de văzut acum şi cu ce va veni nou modelul S10. Ce ştim până acum este că va avea o cameră triplă, un nou procesor şi un ecran de tip Infinity-O, care are un decupaj foarte mic în stânga ecranului doar pentru a face loc camerei frontale.

Nu ne este, însă, foarte clar ce se va întâmpla cu tehnologia Infinity Flex Display, prezentată de Samsung în San Francisco. La eveniment, un reprezentant Google a spus că Android va oferi suport pentru telefoane pliabile şi se pare că acum cele două companii lucrează împreună la viitorul telefon Samsung cu ecran flexibil.

Apple a lansat trei noi modele

Nici Apple nu s-a lăsat mai prejos în 2018. Au fost lansate trei noi modele - Iphone XS, Iphone XS Max și Iphone XR. Vedeta evenimentului a fost, însă, noul Apple Watch 4, probabil cel mai inteligent ceas de până acum. A fost integrat și cu un nou senzor de monitorizare a pulsului și îți poate face chiar și o electrocardiogramă.

Suntem curioşi să vedem ce ne pregătesc în perioada următoare şi cei de la Microsoft. Sunt şanse foarte mari ca cea mai valoaroasă companie din lume să lanseze o versiune simplificată de Windows, care să poarte alt nume şi să arate altfel decât variantele anterioare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri