9 ani de YouTube. Dragoș Stanca: Televiziunea nu dispare. Platformele video digitale oferă flexibilitate

Data publicării:
ds3

Dragoş Stanca, expert în comunicare digitală, a precizat de la început că platforme precum YouTube, Facebook sau Google au schimbat modul în care comunicăm, dar „și în care se întâmplă totul: business, media, comunicare”.

Despre politicienii activi pe YouTube, Dragoș Stanca a spus că „nu e neapărat o modă și nici un mimetism”, ci că, de fapt, este o necesitate.

„Având în vedere că Facebook are 7,2 milioane de utilizatori activi în fiecare lună, din care 5 milioane în fiecare zi, nu ai cum să nu fii acolo. Platforme de genul YouTube, care adună audiențe impresionante, nu pot fi ignorate în mixul de comunicare al oricărui politician. Faptul că mulți dintre politicienii noștri nu înțeleg că această comunicare digitală nu se face în modul în care se face comunicarea tradițională e o altă discuție, dar, ca idee, e un lucru bun că măcar încearcă și suntem într-un soi de adolescență timpurie în ceea ce privește comunicarea digitală. Pentru mediul politic mai sunt multe de învățat”, a spus Dragoș Stanca, într-o emisiuni specială a „Jurnalului de seară”, dedicată împlinirii a 9 ani de existență a platformei YouTube.

„Pentru noi, cei din zona antreprenorială, care din păcate trebuie să muncim până seara târziu, televiziunea tradițională nu e întotdeauna o platforma viabilă. Și atunci platformele video digitale ne oferă flexibilitatea de care avem nevoie ca să rămânem totuși informați, să ne distrăm”, a precizat Stanca.

El a adăugat că televiziunea nu dispare, dar se va vorbi foarte mult de conținut video.

„Cred că trebuie să ne eliberăm din capcana în care suntem. Și anume suntem captivi unui device: televizor, televiziune. Nu mai vorbim despre asta în puțini ani de acum încolo, vorbim de conținut video. Vorbim de consum de content video”, a punctat Dragoș Stanca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri