A folosit Facebook pentru a-și anula căsnicia în instanță

Data publicării:
Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Guliver/Getty Images

O tânără din India a folosit rețeaua de socializare Facebook pentru a demonstra că mariajul ei a fost ilegal și pentru a-l anula, informează Mashable.

O adolescentă din Rajasthan, India, a dovedit în instanță că a fost căsătorită ilegal folosind pagina de Facebook a soțului ei, a declarat o activistă pentru drepturile copiilor, citată de AFP.

Sushila Bishnoi, în vârstă de 19 ani, a apelat la instanță pentru a anula căsătoria, pe motiv că era minoră atunci când a avut loc nunta. Soțul ei a refuzat însă să recunoască acest lucru în fața instanței, așa că tânăra, ajutată de o activistă, a căutat în postările de pe pagina de Facebook a bărbatului și a găsit dovezile necesare: mai multe mesaje de felicitare din partea unor prieteni.

Instanța a acceptat dovezile și a declarat căsătoria ilegală, anulând-o”, a declarat activista Kriti Bharti, cea care a ajutat-o pe tânără.

Cei doi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii secrete ce a avut loc în 2010. „În Rajasthan se obișnuiește ca fetele să se căsătorească dar să continue să locuiască în casa părinților până la vârsta de 18 ani, când sunt trimise la soți”, scrie NDTV.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri