Acţiunile Google au crescut cu 12%, după venituri şi profit peste aşteptări în trimestrul doi

Data publicării:
GOOGLE-AFP RESIZED - Mediafax Foto-NICHOLAS KAMM

Foto: Mediafax

Google a raportat un profit net în creştere cu 17,3%, de la 3,35 miliarde de dolari la 3,93 miliarde de dolari. Veniturile au urcat cu 11%, la 17,73 miliarde de dolari. Excluzând fluctuaţiile de curs valutar, veniturile Google au urcat în trimestrul al doilea cu 18%.

Acţiunile Google au avansat, în urma informaţiilor, cu aproape 12%, la 673,5 dolari pe unitate, în timpul tranzacţiilor electronice de după închiderea bursei Nasdaq.

Google a cheltuit miliarde de dolari pe centre de date, proprietăţi imobiliare, achiziţii şi activităţi de cercetare şi dezvoltare, pentru susţinerea afacerilor existente şi identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare, în domenii ca energie, îngrijirea sănătăţii şi transporturi.

Între timp, ritmul de creştere a încetinit, unii analişti fiind îngrijoraţi că afacerea principală a companiei, de căutare-publicitate, are probleme de adaptare la ecranele mai mici ale smartphone-urilor şi la creşterea aplicaţiilor mobile, tendinţe care exercită presiuni asupra preţurilor publicităţii.

În aceste condiţii, conducerea Google se concentrează mai mult pe reducerea costurilor, după creşterea puternică de anul trecut.

În trimestrul al doilea, Google a raportat costuri şi cheltuieli de 12,9 miliarde de dolari, cu 10% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile au urcat cu 13% în primul trimestru şi cu 22% în trimestrul patru al anului 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri