Allview și Altom, firmele românești prezente la Congresul mondial al telefoniei mobile de la Barcelona

Data publicării:
11025865 10152601766361644 4588845166159041321 o

Singurii producători români de telefoane mobile prezenți la Barcelona și-au lansat ultimul model considerat vârf de gamă: Allview x2 Soul PRO.

„Un telefon cu diagonala de 5,2 inci, cu display super AMOLED, o cameră de 13 megapixeli prezentă pe acest device de top, cameră Sony cu 6 lentile, camera frontală are 8 megapixeli. Telefonul vine cu un display super AMOLED, ne ajută la imagini pentru pasionații de fotografie, carcasă metalică, față sticlă, spate sticlă. Am îmbinat sticla și metalul într-un mod plăcut și am reușit să obținem o grosime de doar 5,5 mm”, spune Ciprian Cucu, reprezentantul companiei.

Terminalul rulează Android 5.0 Lollipop cu o interfață personalizată și va fi vândut cu 1.700 de lei.

O altă prezență interesantă la Târgul de tehnologie din Barcelona este firma Altom de la Cluj-Napoca. Specializați în testarea de software, experții din Transilvania au inventat și un roboțel care înlocuiește munca omului la testarea telefoanelor.

Trebuie să meargă cineva să pună device-ul în offline mode, trebuie cineva să meargă să facă pairing la un dispozitiv cu bluetooth, de exemplu cu un smart watch”, explică Raluca Cindrea, reprezentanta firmei.

La târgul din Barcelona sunt prezenţi şi producătorii de tablete, cu cele mai noi produse.

„Ceea ce aţi văzut aici e un joc pe cea mai bună tabletă a momentului în lume, este o tabletă produsă de Sony, are un ecran extrem de mare şi poate fi folosit pentru aceste jocuri. Ce e cel mai interesant, această tabletă poate fi introdusă şi în apă”, relatează Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24 în Spania.

Şi Nokia se laudă cu ultimul model de tabletă. N1 are un ecran de 8 inci şi folosește pentru prima dată un sistem de operare Android, în locul tradiţionalului Microsoft. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri