Amendați pentru că au folosit emoticoane „care transmit optimism”

Data publicării:
dims
Foto: Engadget

Emoticoanele sunt interpretabile. O demonstrează decizia unui judecător israelian, care a decis să amendeze un cuplu cu 2.200 de dolari pentru că au folosit emoticoane „care transmit optimism” într-un mesaj trimis unui proprietar care voia să-și închirieze apartamentul, informează Engadget.

dims
Foto: Engadget

Yaniv Dahan a publicat un anunț pe un site de specialitate și cuplul l-a contactat pentru a închiria apartamentul. După ce a primit de la aceștia un mesaj care conținea mai multe emoticoane „festive”, bărbatul a fost convins că oamenii vor să închirieze apartamentul și a scos anunțul de pe site.

text-msg-emoji-rent
Engadget

Mesajul se traduce prin: „Bună dimineața. Suntem interesați de casă. Trebuie doar să mai discutăm detaliile... Când e ok pentru dvs?”.

După alte câteva mesaje schimbate cuplul a renunțat însă să mai răspundă. Proprietarul a republicat anunțul și a găsit chiriași, însă a depus și o plângere la un tribunal pentru infracțiuni minore împotriva celor doi, iar un judecător a decis să-i amendeze cu 2.200 de dolari pentru „folosirea de emoticoane care transmit optimism”.

Mesajul conținea simboluri precum un „smiley”, o sticlă de șampanie, figuri care dansează și altele. Aceste simboluri transmit optimism. În ciuda faptului că mesajul nu aduce cu sine obligația semnării unui contract, acesta l-a făcut pe proprietar să aibă încredere că oamenii chiar doresc să închirieze apartamentul. Chiar dacă mesajele trimise au transmis optimism au fost înșelătoare, deoarece negocierile s-au oprit fără ca proprietarul să fie anunțat”, se arată în motivarea instanței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri