Analiză 2.0. Cum se comportă E-Boda Supreme XL400QC, prima tabletă românească de 10.1 inci

Data publicării:
supreme-xl-400-qc-101-inch-16gb-cortex-a9-12ghz-android-40-64381a19380809129c8eb4b1c3bf40c6

Noul model este destul de greu și gros, dacă este să îl comparăm cu iPad-ul, ajungând la o greutate similară cu cea a Kindle Fire de 10 inchi. Tableta românească are o grosime de 13 mm ceea ce este aproximativ grosimea unui deget mic. Display-ul IPS de 10 inchi are o rezolutie de 1280x800 de pixeli și permite atingerea a cinci puncte simultan.

E-Boda Supreme XL400QC este echipată cu sistemul de operare Android 4.1.1 și are un procesor ATM7029 cu patru nuclee de 1,2GHz, un procesor grafic MultiCore și un ecran IPS.

Tableta are o memorie RAM DDR3 de 1GB care, în teorie, ar trebui să facă față cu brio celor mai avansate jocuri și aplicațiilor complexe, stocate în memoria internă de 16 GB. Device-ul are atât o cameră de 2 MegaPixeli cât și o cameră frontală de 0,3 MegaPixeli.

Deși adună o serie impresionantă de cifre, nu este chiar un device competitiv. Și asta deoarece deși procesorul și memoria RAM ar trebui să facă față unor aplicații relativ complexe, sistemul este foarte lent și chiar enervant din cauza întârzierilor. Timpul de răspuns al browserului este foarte redus și, în general, ecranul este mult mai puțin responsiv decât ne-am fi așteptat. Nu de puține ori tableta întâmpină blocaje și, în lipsa oricărui buton fizic, trebuie să dai câteva click-uri nervoase pe ecran pentru a intra într-o aplicație sau alta.

Un alt punct slab al device-ului este accelerometrul foarte slab. Este nevoie de cel puțin două secunde pentru a trece din modul landscape în modul portret și, câteodată, tableta face asta de una singură.

Totuși aceste lucruri trebuie puse în balanță cu prețul. Tableta poate fi cumpărată la aproximativ 1.000 de lei, ceea ce este considerabil mai puțin decât orice alt model de 10 inchi de pe piață.

Din păcate însă, pentru cei care sunt foarte exigenți cu device-ul lor mobil, experiența de utilizare s-ar putea să fie suficient de enervantă încât să nu justifice diferența de câteva sute de lei până la un model mai performant.

Pentru un utilizator care nu are pretenţii mai mari decât să se uite la un clip pe YouTube la o calitate HD pe un ecran decent sau care folosește tableta pentru a trimite mailuri sau a redacta documente, E-Boda Supreme XL400QC poate fi o opțiune potrivită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri