ANALIZĂ. Allview X2 Soul Pro, cel mai nou smartphone high-end românesc

Data publicării:
11078178 1110411588975814 7565958026980390195 n

Când vorbim despre producătorii autohtoni de hardware este puțin probabil să nu fi auzit de Allview. Și asta deoarece compania din Brașov există pe piață încă din 2002 și produce unele dintre cele mai performante și mai interesante device-uri mobile din România.

Compania românească a lansat acest nou model de smartphone, la nivel internațional cu ocazia Mobile World Congress din acest an, iar designul elegant și lista generoasă de specificații au întors câteva priviri curioase.

Pentru început să vorbim despre design. Posibil cea mai mare problemă a device-urilor „made in Romania” este că de fapt ele sunt „made in China”. Iar acest lucru înseamnă în același timp că modelele lansate de patru producători diferiți vor fi extrem de asemănătoare din punct de vedere al designului și că materialele folosite în construcție nu sunt tocmai premium.

Cumva însă, cei de la Allview au găsit o rețetă de succes pentru gama Soul. Designul este în același timp interesant, cât și elegant, iar materialele folosite nu îl fac deloc să arate ieftin. Spatele este acoperit cu o sticlă rezistentă iar marginea este reliefată cu o lamă subțire de aliaj de magneziu și aluminiu.

X2 Soul Pro este continuarea modelului X2 Soul. Și ce apreciem la acest terminal este că românii au decis să păstreze o linie similară de design și construcție oferindu-i un aspect ușor mai rafinat, reducând din grosime și greutate.

Este foarte important pentru producătorii români să își creeze o identitate cu produsele lor, iar Allview se pare că a înțeles această lecție.

Valoarea unui brand în domeniu de consumer electronics depinde foarte mult de cât de rapid își dă seama publicul că „ăsta e un Allview”. Iar în ceea ce privește gama Soul, brașovenii au făcut o treabă grozavă în a crea un produs distinctiv.

 

Telefonul este extrem de subțire, ajungând la numai 5,5 mm, iar construcția pare destul de solidă fiind un produs unitar dintr-un aliaj de magneziu și aluminiu acoperit cu sticlă.

Ecranul are o diagonală de 5.2 inchi și afișează imagini la o rezoluție Full HD, cu o densitate impresionantă de 442 de pixeli per inch.

Culorile afișate sunt luminoase iar imaginile se văd clar și bine definit. Unghiurile de vizualizare sunt însă destul de slabe, iar performanța ecranului în lumina directă a soarelui lasă de dorit. Poate cei de la Alliew se vor gândi la o soluție anti-glare pe viitor, deoarece displayul are mult de suferit din cauza reflexiilor.

Față de modelul original, X2 Soul, la modelul Pro butoanele au fost integrate în interfața Android, lăsând în acest fel mai mult spațiu pentru ecran. Pe marginea din dreapta a telefonului există un buton de volum și unul de power iar pe partea din stânga slotul pentru Micro SIM.

Telefonul dispune de un port USB și un jack de 3,5 mm pentru căști.

Din păcate, memoria internă nu se poate extinde printr-un card micro SD, ceea ce face memoria internă de numai 16 GB, din care 10 sunt utilizabili, destul de modestă pentru 2015.

Ne-am obișnuit să ne salvăm fotografiile, documentele, muzica sau filmele pe device-urile mobile și de aceea majoritatea producătorilor echipează telefoanele mobile cu opțiunea de extindere a memoriei. Totuși, chiar dacă acesta este un dezavantaj pentru unii utilizatori, majoritatea oamenilor se mulțumesc fără probleme cu 10 GB, plus ce pot obține din cloud-ul Google sau Dropbox.  

 

Telefonul este disponibil în două variante de culoare, alb și negru. Din punctul nostru de vedere, acesta este poate cel mai frumos telefon lansat până acum de un brand românesc, iar criteriul estetic nu este deloc de neglijat atunci când ne achiziționăm un smartphone.

Din punctul de vedere al specificațiilor tehnice, Allview X2 Soul Pro este echipat cu un procesor octa-core pe 64 de biți, 2 GB de memorie RAM și chipset grafic Mali T760 cu frecvență de 700 Mhz.

Bateria are o capacitate de 2.700 mAh și asigură în teorie până la 13 ore de convorbiri și până la 11 zile de stand-by. În practică, aceste cifre se simt și nu prea. Fără îndoială performanțele telefonului sunt peste ce ne așteptăm în mod normal de la modelele românești de smartphone-uri, însă în continuare apar încetiniri, erori și telefonul tinde să se încingă dacă îi solicităm prea mult „atenția”.

Interfața BerryUI este folosită pentru a customiza sistemul de operare Andoroid 5.0 Lollipop. Interfața arată bine, deși în general nu ne omorâm după software-uri proprietare, fie că ele vin de la Allview sau LG, pentru că tind să aglomereze în mod nenecesar un sistem de operare gândit pentru a fi simplu, curat și coerent. Sunt fără îndoiala multe lucruri de îmbunătățit în ceea ce privește funcționalitatea skin-ului BerryUI, însă acesta este un subiect pentru o altă emisiune.  

Camera lui X2 Soul Pro are un obiectiv Sony IMX214 cu 6 lentile și un senzor 13 megapixeli, iar camera frontală are un modul uriaș de 8 megapixeli pentru selfie-uri. Din păcate, în ciuda acestor specificații care par uimitoare, performanțele foto și video sunt modeste.

Stabilizarea optică în modul video este foarte slab implementată, culorile sunt șterse iar sistemul de focus dă numeroase rateuri. În plus, viteza shutter-ului este foarte mică iar performanțele în lumină slabă sunt sub așteptări.

Ca utilizatori de iPhone 6 și Samsung Galaxy S5 ne este foarte greu să nu fim critici cu performanțele foto ale lui Allview X2 Soul Pro, însă trebuie să ținem minte că vorbim despre altă liga de smartphone-uri, atât din punct de vedere al prețului cât și în ceea ce privește experiența companiilor. Pe scurt, funcția foto nu este de nefolosit însă nu vă așteptați la rezultate impresionante.

În concluzie, dacă vă doriți un device care să întoarcă priviri, care să aibă un aspect și o construcție premium și performanțe competitive, Allview X2 Soul Pro este o opțiune care merită toată atenția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...