ANALIZĂ. Febra iPhone scade. Samsung câștigă popularitate în rândul tinerilor

Data publicării:
iphone 205 20mediafax 2043183-43713

Conform sursei citate, comenzile Apple pentru trimestrul ianuarie-martie, de exemplu, au scăzut dramatic, la jumătate din ceea ce programaseră, scrie The Atlantic Wire.

Știrea cu declinul iPhone vine într-un moment în care rivalii de la Samsung se află pe val. Pe măsură ce linia de smartphone-uri Galaxy câștigă popularitate și compania își cimentează poziția pe segmenul televizoarelor,‎ se pare că Samsung câștigă mai mulți bani decât Apple, iar câștigurile din vânzările de smartphone-uri s-au dublat pe parcursul ultimului an.

Dispozitivele Android fac praf compania Apple și în termenii cotei de piață. Un studiu Gartner din luna noiembrie a arătat că a crescut cu 72 la sută cota de piață a Android, în timp ce dispozitivele iOS au scăzut sub 14%. Deși Apple vinde mai puține iPhone-uri decât vinde Samsung telefoane Galaxy, câștigă mai mulți bani de pe urma fiecărui aparat. Dar atunci când Apple vinde cu 50% mai puține telefoane decât se așteptase, marja de profit nu mai pare atât de impresionantă.

Confruntați cu o realitate descurajantă a vânzărilor în scădere, Apple realizează, de asemenea, că litigiile foarte costisitoare de brevete împotriva Samsung ar putea fi în zadar.‎ Deși compania a câștigat un proces de un miliard de dolari, după ce a convins judecătorii că Samsung a furat designul interfeței, în decembrie un alt judecător a respins cererea Apple de a interzice vânzările dispozitivelor Samsung.

În timp ce Samsung nu va fi foarte încântată să plătească suma colosală către Apple, atâta timp cât își păstrează smartphone-urile și tabletele în magazine, profiturile sale vor șterge pierderea.

Sunt, de asemenea, dovezi că Samsung devine cea mai populară marcă de smartphone-uri pentru tineri, ceea ce înseamnă că Apple ar putea pierde o generație de potențiali utilizatori iPhone.

Cu toate acestea, Apple rămâne cea mai valoroasă companie din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri