Aplicația care te ajută să înveți, creată de patru elevi români

Data publicării:
aplicatie tableta - captura

„Eu, ca elev, am cartea de la profesor şi încep să o citesc. După un anumit număr de pagini presetate de profesor, îmi apar întrebările făcute de el la care eu trebuie să răspund. Aici, dacă răspund greşit, mă întoarce la ultimul check point şi trebuie să recitesc, să îmi ajustez lacunele”, explică Alin Ali Hassan, unul dintre dezvoltatorii SmartRead.

Cu alte cuvinte, SmartRead le propune tuturor elevilor să înveţe prin verificări repetate în timpul lecturii. Aplicaţia a fost creată de Vlad, Alin, Elena şi Călin, elevi la Colegiul „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti. Ideea le-a venit chiar la şcoală.

Uneori aveam dificultăţi în a înţelege conţinutul unei cărţi şi atunci ne-am gândit că dacă cineva te-ar întreba în legătură cu acel capitol, ar fi mult mai simplu să înveţi”, spune Călin Dumitriu.

SmartRead este de folos și profesorilor. Dascălii stabilesc întrebările și verifică răspunsurile fiecărui elev. Invenția liceenilor a făcut furori la finala europeană a unui concurs de idei de afaceri, unde liderul echipei, Vlad, a luat un premiu special pentru calitățile lui de conducător. Așa și-a făcut intrarea în lumea bună a business-urilor de viitor.

Elena Codin spune că două şcoli vor începe să folosească aplicaţia din toamnă. „Ne aşteptăm ca în următorii ani să înceapă din ce în ce mai multe licee din România să o folosească”, spune tânăra.

Şcolile care vor folosi aplicaţia vor plăti un dolar pe lună pentru fiecare elev.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri