Apple modifică sistemul de gestionare a datelor clienţilor

Data publicării:
Apple Unveils iPhone 6
Foto: Guliver/Getty Images

Apple modifică sistemul de gestionare a datelor pentru dispozitive şi servicii cloud, în conformitate cu reglementările mai stricte ale Uniunii Europene, în condiţiile în care Facebook este intens criticată pentru nerespectarea confidenţialităţii datelor utilizatorilor, transmite Bloomberg, preluată de News.ro.

Apple Unveils iPhone 6
Foto: Guliver/Getty Images

Producătorul iPhone a anunţat că în următoarele luni va actualiza pagina sa web destinată administrării datelor personale, pentru a permite utilizatorilor să descarce o copie a tuturor datelor stocate la companie.

Site-ul va mai permite clienţilor să corecteze informaţiile personale, să îşi dezactiveze temporar contul sau să îl şteargă complet.

Modificările au rolul să respecte Reglementările Generale privind Protecţia Datelor (General Data Protection Regulation – GDPR) ale UE, care vor intra în vigoare pe 25 mai, a anunţat Apple.

Compania a actualizat totodată, joi, sistemele de operare pentru iPhone-uri, iPad-uri, PC-urile Mac şi Apple TV. Noile versiuni au o fereastră în care este explicată poziţia Apple referitoare la confidenţialitate şi cum sunt utilizate acestea în aplicaţii.

Update-ul iOS 11.3 pentru telefoane şi tablete mai include un buton care permite dezactivarea unei funcţii controversate care încetinea iPhone-urile cu baterii mai vechi pentru a evita închiderea telefoanelor. Sistemul mai oferă posibilitatea de a vizualiza date referitoare la sănătate şi emoji-uri noi pentru utilizatorii de iPhone X.

Noile opţiuni referitoare la confidenţialitate vor fi disponibile pentru utilizatorii din Europa la începutul lunii mai, iar ulterior şi pentru alte state.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri