Apple plătește pentru Iphone-ul curbat

Data publicării:
iphone curbat

Acţiunile au scăzut la bursă pe fondul acestor dezamăgiri, care fac ca lansările de produse din acest septembrie să fie unul dintre cele mai proaste momente pentru grupul american. E drept că perioada coincide şi cu un trend de depreciere a acţiunilor din IT, cu investitori care se descarcă de deţinere din acest domeniu, dar Apple a fost lovită de aceste...să le zicem stângăcii.

Iphone 6, de trei ori mai scump decât în fabrică

Şi ca să se rotunjească scandalul, vineri a apărut informaţia că mai mulţi executivi ai Apple, printre care şi Tim Cook, au vândut acţiuni de 130 de milioane de dolari când cotaţiile erau sus, înainte de lansare.

iPhone 6 nu a trecut testul rezistenţei. Noile telefoane de la Apple se îndoaie foarte uşor

Tim Cook ar fi luat peste 35 de milioane de dolari din ce a vândut şi acum nu mai are decât vreo 1% din Apple. E drept că aceşti executivi vând drepturi de cumpărare de acţiuni, un produs financiar, primit ca bonusuri financiare în pachetul salarial, dar momentul vânzării e interesant. Şefii unei companii sunt obligaţi să anunţe cu mult în avans când vând acţiuni, pentru a nu manipula piaţa şi a nu fi acuzaţi de folosirea unor informaţii privilegiate. Însă chiar dacă anunţă înainte când vând, executivii sunt cei care decid momentul de lansare al unui nou produs. Şi în general se creează aşteptări care, în piaţă, se traduc prin creşteri ale acţiunilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri