Sari la conținut
News Alert

Apple s-a alăturat alianţei pentru inteligenţă artificială

Grupul informatic Apple se alătură alianței pentru inteligență artificială care s-a format la finalul anului trecut și care include cei mai mari jucători ai sectorului IT american, scrie Agerpres.

CeBIT 2013 Technology Trade Fair

Foto: Gulliver/GettyImages

„Apple se alătură parteneriatului pentru inteligență artificială, ca un membru fondator”, a anunţat Apple site-ul său de internet.

Parteneriatul, cu scop non-profit, care a fost anunțat inițial la finalul lunii septembrie 2016, reunește cele mai mari nume din domeniul IT: Microsoft, Amazon, Google și subsidiara sa britanică DeepMind, Facebook și IBM. Obiectivul anunțat este de a determina bunele practici comune și de a garanta că tehnologia este folosită în scopul oamenilor și a societății.

În timp ce marii jucători ai sectorului tehnologic investesc foarte mult în prezent în domeniul inteligenței artificiale, acest parteneriat reprezintă doar una dintre inițiativele lansate pentru combaterea temerilor că mașinile vor scăpa de sub control și vor fi nefaste pentru umanitate.

Miliardarul Elon Musk, patronul Tesla și al SpaceX, a participat anul trecut la crearea unei organizații non profit consacrată cercetării asupra inteligenței artificiale, OpenAI, declarând cu acel prilej că prin această inițiativă vrea să se asigure că această tehnologie va funcționa ca să ajute umanitatea.

Pe aceeași temă