Sari la conținut

Apple Watch nu poate fi lansat în Elveţia

Foto Guliver/GettyImages 

Apple se loveşte pe piaţa elveţiană de o marcă înregistrată în 1985, a cărei protecţie legală expiră în luna decembrie şi care în prezent aparţine lui William Longe, proprietarul mărcii de ceasuri Leonard, conform datelor Institutului Federal Elveţian pentru Proprietate Intelectuală, a relatat site-ul companiei de radio şi televiziune RTS.

Reprezentanţii Apple nu au fost disponibili pentru comentarii, ca şi cei ai Institutului Federal Elveţian pentru Proprietate Intelectuală, scrie Mediafax.

Apple Watch, primul dispozitiv complet nou lansat de Apple în timpul mandatului de director general al lui Tim Cook, va putea fi comandat din 10 aprilie, iar din 24 aprilie va fi disponibil în magazinele din nouă ţări.

Cel mai mare producător de ceasuri din Elveţia, Swatch, a lansat în martie un smartwatch propriu, ca răspuns la ceasul Apple. Dispozitivul prezentat de Swatch va avea în componenţă cipuri care vor permite utilizatorilor să facă plăţi electronice doar prin simpla mişcare a mâinii.

Potrivit estimărilor firmei de consultanţă Piper Jaffray, Apple ar putea vinde 1 milion de ceasuri Apple Watch în primul weekend de la lansarea comercială, din 10 aprilie.

Apple Watch, care a fost prezentat oficial luna trecută la preţuri de pornire cuprinse între 349 dolari pentru versiunea de bază şi 10.000 dolari pentru versiunea de vârf, este primul dispozitiv nou lansat de companie din 2011.