Asistentul financiar de pe telefonul inteligent

Data publicării:
aplicatie mobil crop

Mădălina Spîrleanu are de aproape patru ani un magazin de accesorii. A renunţat la slujba bine plătită de analist financiar pentru a-şi deschide propria firmă. Nu a uitat însă unul din cele mai importante lucruri învăţate în sectorul financiar: trebuie să ţii în ordine cheltuielile. De aceea, în fiecare zi o găsim în atelierul ei printre papioane, eşarfe şi manechine. Şi cu telefonul aproape. Aplicaţiile instalate o ajută să ţină evidenţa vânzărilor.

Economisesc timp, care în zilele noastre este echivalentul banilor, nu aș mai folosi oameni care să mă ajute la contabilitate, totul este pe telefon, ca orice mic antreprenor, orice cheltuială este un minus”, a declarat Mădălina Spîrleanu, antreprenor.

Astfel de aplicaţii sunt folosite de tot mai mulţi români. E vorba de fapt de un jurnal al cheltuielilor care scoate în evidenţă sumele mai mari plătite într-o anumită lună. Oricine poate vedea astfel dacă dă prea mult pentru mâncare ori pentru distracţie. Există de asemenea programe care ajută la monitorizarea consumului de carburant, ori care atrag atenţia dacă se schimbă legea.

Eu nu mai am nevoie să stau să caut orice modificare a codului fiscal, aplicația îmi trimite săptămânal o notificare cu toate modificările din aplicație”, a spus Bogdan Mariniuc, consultant financiar. În medie, un român are 17 aplicaţii instalate pe smartphone, iar lunar foloseşte opt. Dacă cele mai multe dintre programe pot fi folosite gratuit, altele costă până la 20 de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri