Aşteptări hi-tech în 2014

Data publicării:
Samsung-Galaxy-S6-Waterproof

Tableta este cadoul pe care cei mai mulţi dintre români preferă să-l facă celor dragi. 100.000 de bucăţi s-au vândut numai în această lună în România, iar utilizatorii se pregătesc deja pentru gadgeturile noi de anul viitor.

Aplicaţiile vor continua să revoluţioneze tehnologia şi în 2014. Utilizatorii le vor căuta pentru orice: de la cumpărături la transport sau comunicarea cu autorităţile. În plus, amprentele vor debloca orice dispozitiv personal şi vor înlocui parolele, mai ales că site-urile au început să ceară coduri din ce în ce mai complicate, pe care, de multe ori, utilizatorii le uită. Aşadar, devin tot mai aşteptate anul viitor smartphone-urile biometrice.

Tot cu telefoanele inteligente vom putea să ne controlăm mai bine organismul. Acestea vor măsura ritmul cardiac, temperatura corpului şi chiar nivelul de oxigen din sânge.

În 2014, iubitorii de tehnologie aşteaptă şi noua generaţie de smartwatch-uri. Ceasuri inteligente care se încarcă fără fir şi te atenţionează atunci când primeşti un apel sau un mesaj pe telefon. Ele au senzori de mişcare şi la finalul zilei îţi pot spune ce distanţă ai parcurs.

Google glass reprezintă o altă vedetă a anului viitor. Ochelarii pot face fotografii şi clipuri video la comandă vocală. Utilizatorul se poate conecta la internet şi vedea harta prin gps direct pe lentilă. În plus, cu ajutorul reţelelor de socializare, pot fi identificaţi oamenii de pe stradă.

Tot la capitolul ochelari, sunt cei speciali pentru jocuri. Cu un unghi de 110 grade, ochelarii 3D transpun utilizatorul de console în mijlocul acţiunii.

Imprimantele şi creioanele 3D vor veni şi ele cu variante îmbunătăţite anul viitor.

Sistemele inteligente de comandare a luminii direct de pe tabletă sau de pe telefon sau dispozitivele care economisesc energie şi te ajută să pedalezi mai uşor sunt văzute tot drept gadgeturi care vor usura viata utilizatorilor.

Dar mai mult ca niciodată disputa dintre Samsung şi Apple va atrage atenţia pasionaţilor de telefoane: lansările Galaxy S5 şi Iphone 6 vor ţine capul de afiş al...vânzărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri