Sari la conținut

Autocolantul care dă alarma în caz de agresiune sexuală

Un mini-dispozitiv, ca un autocolant, sună alarma în caz de agresiune sexuală. Sticker-ul se lipeşte imediat pe orice haină şi la fel de uşor se şi dă jos.

Aparatul este făcut din patru straturi – o ţesătură conductoare, care sesizează când hainele sunt îndepărtate forţat, un strat non-conductor, care-l împiedică să se scurtcircuiteze, un plasture subţire de staniu şi un hidrogel adeziv. Poate fi aplicat pe lenjeria intimă, pantaloni sau pe cămaşă. Şi datorită hidrogelului, se şi îndepărtează uşor, fără să se deterioreze.

Odată ce sistemul sesizează un posibil atac, purtătorul va primi un mesaj pe telefon prin care este întrebat dacă este în regulă. Dacă nu obţine niciun răspuns, emite o alarmă puternică. După alte 30 de secunde, va trimite locaţia uneia sau mai multor persoane trecute în telefon drept contacte în caz de urgenţă. Şi va începe să înregistreze. Mini-dispozitivul are şi un buton care îi permite utilizatorului să activeze alarma, în caz de pericol.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Pe aceeași temă