Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Un mesaj poate oferi acces la contul oricui

Data actualizării: Data publicării:
whatsapp

Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp! Hackerii pot accesa mesajele celor care folosesc această aplicaţie şi le pot bloca inclusiv contul. Detalii exacte ale atacului nu au fost dezvăluite, dar au legătură cu mesajul automat al lui WhatsApp şi accesarea mesageriei vocale a victimei.

WhatsApp este văzut ca una din cele mai sigure aplicaţii de acest gen, în ciuda faptului că este deţinută de Facebook care a admis că a oferit hackerilor acces la 50 de milioane de conturi.

Experţii în securitate de la Sophos, un dezvoltator și furnizor de securitate din Marea Britanie, au atras atenţia asupra unor probleme ale WhatsApp care pot lăsa utilizatorii fără cont. De tot are ce nevoie un hacker este numărul de telefon pentru a putea accesa mesajele.

Când aplicaţia este instalată, trimite prin SMS un cod de verificare a numărului de telefon, cod format din şase cifre. În mod normal, oricine ar observa că primeşte un mesaj, dar cercetătorii spun că hackerii acţionează doar noaptea, având astfel acces la contul oricui de pe telefonul lor. Ei pot reuşi chiar să blocheze astfel utilizatorul, încât să nu-şi mai poată accesa contul, scriu jurnaliştii britanici de la The Sun.

WhatsApp a ajuns la 1,5 miliarde de utilizatori, iar în fiecare zi sunt transmise prin intermediul serviciului 60 de miliarde de mesaje. Astfel, îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa aplicaţiilor de mesagerie instantă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri